Radnik obezbeđenja nije video napadača 1Foto: N1

Svedočenjem Bobana Mančića, radnika obezbeđenja u kući Milana Beka,  danas je u Višem sudu u Beogradu nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva na poznatog biznismena.

Mančić je u potpunosti ostao pri iskazu koji je pred ovim sudom već dao kada je svedočio u postupku koji se zbog pomaganja napadaču vodio protiv Maje Adrovac.

– Čuo sam dva pucnja kritične večeri. Kada sam izašao iz dvorišta, video sam tamnu siluetu na dva ili tri metra od automobila Milana Beka. Nisam dobro osmotrio napadača pošto sam odmah pritrčao kolima. Video sam da je nosio duks i kapuljaču na glavi – kazao je Mančić.

Na jučerašnjem pretresu nije se pojavio oštećeni Milan Beko, koji je svoj izostanak opravdao u dopisu sudu.

Za pokušaj ubistva Milana Beka optužen je Aleksandar Zdravković, a na optuženičkoj klupi je i Maja Adrovac, koja se sumnjiči da mu je pomagala u izvršenju krivičnog dela.

Podsetimo, Adrovčeva je već prvostepeno oslobođena krivice, ali je po Zdravkovićevom hapšenju Apelacioni sud odlučio da se njima spoji suđenje. Zdravković je uhapšen u julu 2016. godine nakon što je ranjen u jednoj gradskoj pucnjavi i od tada je u pritvoru Okružnog zatvora. Napad na Milana Beka desio su 2014. godine kada je na njega i njegovog vozača pucano ispred Bekove kuće na Senjaku.

Naredni glavi pretres zakazan je za 26. septembar. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari