Radnik zoohigijeničarske službe u Nišu teško povredio psa 1Niš Foto: B. Cvejić (arhiva)

Brutalnost D.P. radnika zoohigijeničarske službe Javno-komunalnog preduzeća „Medijana“ u Nišu, koji je teško povredio psa prilikom izvlačenja iz šinterskog vozila, izazvao je oštre osude ljubitelja životinja i Nišlija, koji su mogli da vide snimak na društvenim mrežama.

Predstavnici Društva za zaštitu životinja su najavili da će protiv tog radnika podneti krivičnu prijavu za zlostavljanje i mučenje životinja jer je 29. maja na Bulevaru Nikola Tesla povredio psa lutalicu koji je posle čipovanja i sterilisanja vraćen u stanište na kojem je uhvaćen.

– Pas nije hteo da izađe iz kaveza, bio je uplašen i povukao se u dno. Taj radnik, koji je i od ranije poznat po brutalnostima, uhvatio ga je jako za nogu i izvukao je iz kolena. Pas je nakon toga počeo da cvili, očigledno je da je bio povređen, ali su odbili naš zahtev da ga vrate u Prihvatilište kako bi ga pregledao veterinar – navode volonteri Društva, koji prate vraćanje pasa lutalica iz Prihvatilišta za napuštene životinje.

Predsednica Društva Svetlana Dejanović Avramović rekla je za list Danas da je iznenađena ovakvim ponašanjem radnika zoohigijene posebno jer se gradonačelnik Niša Darko Bulatović i direktor „Medijane“ Dragoslav Pavlović „zaista trude da se humano postupa prema psima lutalicama u Nišu“.

– Ranije smo imali pomor i brutalno ubijanje pasa, ali sad je zaista sve drugačije. Niš je jedini grad u Srbiji koji po nalogu gradonačelnika 2016. godine dopustio Društvu da uđe u Prihvatilište i da naši volonteri kontrolišu puštanje pasa. Međutim, neki od tih šintera su od ranije navikli da se drugačije ponašaju prema životinjama, što je, očigledno, teško da se popravi – kazala je ona.

Pavlović je potvrdio da je kaznio dvojicu radnika sa 10 odsto od plate jer su krivi što je pas povredio nogu, iako se, kako je kazao, na snimku ne vidi da li ga je radnik povukao ili je on sam skočio. On izrazio žaljenje zbog ovog slučaja, koji se prvi put dogodio od kad je direktor, i najavio da će ti radnici dobiti otkaz ako ponovo budu povredili pse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari