Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa utvrdio je da je predsednik opštine Trstenik Radovan Radović postupio suprotno odredbi člana 9 stav 2 Zakona o sprečavanju sukoba interesa na taj način što se istovremeno nalazi na toj javnoj funkciji i funkciji predsednika upravnog odbora Preduzeća ATP „Morava“ a.

Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa utvrdio je da je predsednik opštine Trstenik Radovan Radović postupio suprotno odredbi člana 9 stav 2 Zakona o sprečavanju sukoba interesa na taj način što se istovremeno nalazi na toj javnoj funkciji i funkciji predsednika upravnog odbora Preduzeća ATP „Morava“ a.d. koje je pravni sledbenik Preduzeća „Autoprevoz“ a.d. – Vrnjačka Banja.
Odbor, koji je postupao po prijavi Liberalno-demokratske partije, obavezao je predsednika Radovića da se u roku od 15 dana od dana prijema ove odluke povinuje propisima Zakona o sprečavanju sukoba interesa koji ograničavaju istovremeno obavljanje više funkcija i odstupi s jedne od funkcija koje obavlja.
Republički odbor je po službenoj dužnosti, saopšteno je iz LDP, utvrdio i povredu Zakona vezano za obaveze podnošenja izveštaja o svojoj imovini i prihodima kao javnog funkcionera. Liberalno-demokratska partija u Trsteniku se nada da će predsednik opštine Trstenik „konačno prekinuti sa svojim nezakonitim i štetnim delovanjem i povinovati se odlukama državnih organa i odredbama slova zakona Republike Srbije“, dodaje se u saopštenju LDP i izražava zadovoljstvo što se „procesom pred državnim organima Republike Srbije može suzbiti samovoljno i nezakonito delovanje lokalnih funkcionera, ma koliko se tim funkcionerima činilo da su u svojoj samovolji moćni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari