Radovanović i Stojković povremeni konsultanti Kriznog štaba Šapca 1 Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Profesor dr Zoran Radovanović i prof. dr Oliver Stojković će biti povremeni konsultanti u stručnom, savetodavnom timu za suzbijanje zaraze izazvane virusom korona u Šapcu, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i komandant Štaba za vanredne situacije, i profesori Radovanović i Stojković postigli su dogovor da profesori pomognu Štabu za vanredne situacije Šapca i gradonačelniku u borbi protiv opake bolesti i to bez ikakve naknade, kao volonteri.

Prethodno je na konferenciji za novinare Nebojša Zelenović  najavio da će deo ekspertskog timau  borbi protiv epidemije korona virusa biti prof. dr Zoran Radovanovć, prof. dr Oliver Stojković  i dr Dragutin Marković.

Prof.dr Radovanović izjavio je da je došlo do nesporazuma jer nije preuzeo nikavu zvaničnu funkciju.

„Narednih dana idem na odmor, tako da ni fizički ne bih mogao da se angažujem u tom svojstvu. Slične savete dajem svima koji mi se obrate. Na gradonačelnikovo pitanje da li može da navede moje ime kao konsultanta, odgovorio sam mu da nemam šta da krijem. Dakle, u okviru svojih mogućnosti, savete dajem svakome ko mi ih zatraži”, ukazao je Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari