Komunalna policija u Požarevcu, koja do sada nije imala adekvatne prostorije za rad jer svaki radnik u sadašnjem prostoru nije imao ni svoju stolicu, do početka ovogodišnjih Ljubičevskih konjičkih igara useliće se u nove prostorije.

U toku je adaptacija čuvene kafane „Bulevar“ za čije je radove iz gradskog budžeta izdvojeno skoro deset miliona dinara. Direktor Direkcije za izgradnju grada Miodrag Stojković kaže da se tokom izvođenja radova došlo do zaključka da površina kafane „Bulevar“ od 240 kvadratnih metara može da se uveća za još toliko.

– Sa još neznatnim ulaganjima i neophodnim građevinskim radovima mi ćemo ovaj prostor uvećati na oko 500 kvadrata. Sa još oko 25 posto opredeljenih sredstava taj objekat će najverovatnije biti priveden kraju sa svim spoljašnjim radovima i urađenom krovnom konstrukcijom. Zbog izgradnje ovog dodatnog prostora radovi će biti malo produženi ali ja se nadam da će do Ljubičevskih konjičkih igara, početkom septembra, taj objekat biti završen – ističe direktor Stojković.

Neposredno pored kafane „Bulevar“ gradi se i novi kružni tok saobraćaja za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 11 miliona dinara. Trenutno su u toku radovi na asfaltiranju i popločavanju trotoara i očekuje se, sa neznantnim zakašnjnjima, završetak ovog projekta.

Direktor za izgradnju grada Požarevca Miodrag Stojković kaže da se već ramišlja da se u Požarevcu uradi i treći kružni tok saobraćaja iz pravca Beograda na raskrsnici ulica Čede Vasovića, Industrijske i Đure Đakovića, za koji će u ovoj godini najverovatnije biti urađena projektna dokumentacija.

Gradonačelnik Požarevca Miodrag Milosavljević kaže da je izgradnja kružnog toka na Bulevaru, pored istoimene kafane, preduslov za otvaranje još jedne pešaćke zone u Požarevcu, u ulici Tabačka čaršija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari