Početak radova na gasifikaciji Braničevskog okruga biće do kraja ove godine a radove će finansirati Srbijagas. Ovo je dogovorene na sastanku predstavnika Braničevskog okruga i Srbijagasa – kaže Goran Petrović načelnik Braničevskog okruga.


Imamo uveravanja iz Srbijagasa da su oni preuzeli čitavu investiciju magistralnog gasovoda, odnoso dovođenja primara do Požarevca. To je samo jedna faza, a kasnije će gas moći da se širi prema drugim opštinama Braničevskog okruga. Radovi će početi do kraja ove godine i u potpunosti će biti finansirani od strane Srbijagasa. Ovo je dogovoreno na poslednjem sastanku sa zamenikom direktora i izvršnog direktora Srbijagasa, a iz Braničevskog okruga prisutni su bili Miletić Mihajlović, narodni poslanik SPS u Skupštini Srbije, predsednik opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević i ja kao načelnik okruga, rekao je Goran Petrović.

Bivša vlast u Požarevcu (SPS i SRS) još u junu 2007. godine označila je svečani početak radova na ovom poslu u saradnji sa firmom „Gas invest“ iz Beograda i do kraja te godine najavila u Požarevcu bar 2.000 priključaka na gas po ceni od 1.100 evra po domaćinstvu. Međutim, osim ispijanja šampanjica i slikanja za medije na svečanom početku radova do danas ništa nije urađeno iako se gas već nalazi na levoj obali Velike Morave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari