Radovi na uređenju obale novopazarske Raške kasne, radnika nigde 1Foto: N. Kočović

Iako su trebali da budu gotovi do kraja juna, radovi na uređenju obale reke Raške u centru Novog Pazara još uvek nisu gotovi, a već nekoliko dana na gradilištu nema nikoga.

Radove, vredne 30,5 miliona dinara, izvodi kompanija “Delić izgradnja” koja je “uvedena u posao” 28. marta i na osnovu ugovora je trebalo da ih završi za 90 dana, do kraja juna.

Međutim, gradilište je već par nedelja prazno, što priznaje i nadzorni organ, arhitekta Elvir Hamidović koji objašnjava da radovi kasne zbog toga što projektno – tehničkom dokumentacijom nisu bili obuhvaćeni, a ni predviđeni, svi detalji i to usled nemogućnosti sagledavanja stvarnog stanja prilikom izrade projekta.

Problem je, navodi Hamidović, što se nakon rušenja javnog toaleta pojavilo loše i muljevito tlo koje je moralo biti sanirano kako bi se omogućilo kvalitetno saniranje, kao i da je došlo do urušavanja rečnog korita što je iziskivalo dodatne radove.

Dodao je i da projektom nije rešen prelaz između dela koji se uređuje i šetališta ispod mosta zbog čega predlaže da se celokupna površina ispod mosta sa kosinama betonira i upristoji.

Predložio je i da se urade i drugi, projektom i ugovorom nepredviđeni, radovi na uređenju trga i mosta preko Raške koji su u lošem stanju.

Hamidović je o tim predlozima obavestio načelnika Gradske uprave, koja je investitor.

“U slučaju dobijanja saglasnosti, predlažem da se sa izvođačem radova ugovore dodatni i nepredviđeni radovi, kako bi se ovaj projekat na parternom uređenju uspešno realizovao”, naveo je Hamidović.

Uređenje obale Raške u centru Novog Pazara izazvalo je podeljenja mišljenja građana.

Jedni su ocenili da je u pitanju lep projekat, drugi da sumnjaju da je “toliko dobar da će uopšte biti realizovan”, treći da je “preskup i nepotreban”, dok je pojedinima smetalo što je srušen javni toalet i što grad veličine Novog Pazara nema takvu vrstu objekta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari