Predstavniku firme „Synertech“ iz Beograda i Grupe „Zilio“ juče u Zrenjaninu uručena građevinska dozvola, sa kojom treba da se realizuje planirana investicija prečistača pijaće vode. Kako je istaknuto, gotovi moduli iz Italije biće dopremljeni i povezani na gradilištu u Zrenjaninu, a radovi počinju krajem meseca. Gradska vlast očekuje da postrojenje vrlo brzo bude gotovo i da problem pijaće vode bude rešen.


– Nismo zaboravili ni 50.000 građana koji žive u 22 naseljena mesta, jer paralelno radimo i studije za ostala mesta i krećemo u rešavanje problema pijaće vode u svim naseljenim mestima našeg grada. najavio je zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

Ugovor između Grada Zrenjanina, odnosno javno komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i italijanske kompanije „Gruppo Zilio“ potpisan je 12. februara ove godine. Tada je investitor obećao da će u roku od 8 meseci završiti projekat. Osam meseci je prošlo, podsetila su proteklih dana udruženja građana u Zrenjaninu, koja su zbog svega najavila protest za 23. oktobar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari