Izlivanjem gornje armirano-betonske ploče na podzemnoj garaži na Trgu 13 juli u Pljevljima, u najvećoj mjeri su završeni grubi građevinski radovi na ovom objektu.


Direktorica Direkcije za evropske integracije i razvoj Dijana Anđelić je kazala da je do sada završeno više od polovine predviđenih radova. “Gornja betonska ploča je jedan od najzahtevnijih poslova na realizaciji ovog projekta. Sa ovim segmentom završeno je više od pedeset posto radova od ukupnog obima planiranih radova”, istakla je Anđelić. Radovi na izgradnji podzemnog parking počeli su polovinom septembra, a od samog početka na ovom poslu je angažovan diplomirani inžinjer građevine Nenad Rubežić, koji uspješno vodi čitav projekat.

– Izlivanjem ploče završeno je oko 90 posto grubih građevinskih radova. U to deset procenata nezavršenih grubih građevinskih radova, spada uređenje ulaza u Dom kulture i uređenje šahti. Ova ploča znači zaštitu svih elemenata koji su do sada urađeni. Uspjeli smo da iskoristimo povoljno vrijeme, a kvalitet radova je dobar” kazao je Rubežić. Izlivanje gornje ploče površine 1720 metara kvadratnih trajalo petnaest sati, a bilo je angažovano oko 30 radnika. Ugrađeno je 416 kubika betona, čiju je kontrolu vršila firma „ABG – test“ iz Podgorice. Na gradilištu su bili i predstavnici firme „ZIGMA“ iz Nikšića koja vrši nadzor radova.

Podzemna garaža će imati 68 u podzemnom i 86 parking mjesta na platou, a prema tenderskoj dokumentaciji parking bi trebalo da bude izgrađen za 120 dana. Ukoliko bi vrijeme i dalje išlo na ruku izvođačima radova, do Nove godine Pljevlja bi mogla imati moderan parking i uređen trg u centru grada. Izgradnja parkinga realizuje se u okviru projekta „Modernizacija gradske parking infrastrukture“ koji finansira Evropska unija kroz male grantove za manje razvijene opštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari