Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić, direktor JP Vodovod i kanalizacija Zoran Nikolići predsednik Saveta Mesne zajednice sela Poljska Ržana Dragan Pejčić, potpisali su ugovor o izgradnji kanalizacije u ovom prigradskom naselju.

Vrednost radova je oko milion evra, a finansiraće se iz sredstava Vodovoda, NIP-a i samih meštana. Radovi počinju ove nedelje.

Prema rečima Vladana Vasića, ovo je jedna od najvećih investicija Vodovoda u poslednjih nekoliko decenija. – U samom gradu vodosnabdevanje i kvalitet vode su dobri, ali se slaba pažnja posvećivala selima. Poljska Ržana i Krupac dva su najveća sela na „kružnom putu“ u kojima će se rešitii problem otpadnih voda. Verujem da će za njima krenuti i druga sela – kaže Vasić.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Zoran Nikolićističe da je ovo posle Gradašnice i Krupca treće selo u opštini koje će dobiti kanalizacionu mrežu. – Dužina mreže je oko 14 kilometara, a radovi treba da se završe do oktobra 2011. godine – rekao je Nikolić.

– Na kanalizaciju čekamo već15 godna. Došao je i taj dan da se to realizuje. Nadamo se da ćemo uz pomoćlokalne samouprave i Vodovoda sve to uraditi kako treba kako bi i žitelji našeg sela živeli još bolje – rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Dragan Pejčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari