Nakon što su radnici čajetinskog komunalnog preduzeća, u petak na Zlatiboru porušili drveni objekat Milovana Rajevca, selektora fudbalske reprezentacije Gane, on je najavio da će od nadležnih zatražiti pojašnjenje, a možda i sudsku zaštitu. Rajevac je dodao da ga je vest o rušenju objekta, za koji je, kako je rekao, predao zahtev za legalizaciju, zatekla na seminaru u Kairu, te da ga o tome niko od zvaničnika nije obavestio.

Radnici čajetinskog komunalnog preduzeća, po nalogu inspekcije, srušili su drveni objekat, koji se petnaest godina nalazio u naselju Golija, za koji Rajevac kaže da je postavljen privremeno na deset godina, te da ga je izdao zakupcu, koji je u njemu otvorio prodavnicu.

– Četiri puta su odbijali moj zahtev za legalizaciju, ali po žalbi višoj instanci u Užicu, tri puta su mi odgovarali da je legalizacija moguća, pa ču sačekati i četvrti odgovor, rekao je u telefonskoj izjavi užičkim novinarima Rajevac, dodavši da će najverovatnije u četvrtak doputovati u Srbiju, kako bi zatražio objašnjenje.

Milan Stamatović, predsednik čajetinske opštine, istakao je su zahtevi Rajevca za legalizaciju odbijeni, i da je taj objekat odavno trebalo srušiti i zbog bezbednosti prolaznika i iz estetskih razloga, rekao je Stamatović, i dodao da Rajevac ima i nelegalno izgrađeni apartmanski objekat od 500 kvadratnih metara, za koji je takođe zatražio legalizaciju.

 

Đorić kažnjen sa pola miliona dinara

Zbog nelegalno započete gradnje objekta od 1.700 kvadrata takođe na Zlatiboru i to u maju 2007. godine, Opštinski sud u Užicu, pre dva meseca, kaznio je Milovana Đorića, funkcionera FSS, sa 500.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari