Dragana Rakicfoto FoNet Aleksandar Mijailovic

Politička uloga dr Branimira Nestorovića je vrlo jednostavna – dovoljno je da se setimo ko ga je uveo u politički život i ko ga je promovisao na konferencijama za medije i zajedno sa njim se cerekao njegovim opasnim glupostima o „najsmešnijem virusu koji postoji samo na Fejsbuku“ i „šopingu u Milanu“, kaže za Danas Dragana Rakić, zamenica predsednika DS.

Ona se osvrnula na Nestorovićevu izjavu da iza masovnih ubistava u Srbiji stoje „raznorazne službe“ sa ciljem da destabilizuju Srbiju.

– Sada Nestorović vraća dug svom mentoru Aleksandru Vučiću tako što stvara nove teorije zavere kako iza masovnih ubistava u Ribnikaru i selima oko Mladenovca stoje nekakve tajne službe, a sve to samo sa jednim ciljem – da se skine odgovornost sa Aleksandra Vučića i da se relativizuje odgovornost države i propusti institucija u ovim tragedijama – navodi Rakić.

Prema njenim rečima, Branimir Nestorović samo izgovara ono što kreatori javnog mnjenja iz Srpske napredne stranke žele da plasiraju određenoj populaciji.

– U ovom slučaju SNS se obraća delu populacije za koji je kreiran lik Branimira Nestorovića – ljudima koji su skloni verovanju u teorije zavere i pričom o stranim službama žele da skinu odgovornost sa državnih institucija i dodatno unesu strah među građane, jer strahom se najbolje vlada. Kakve veze imaju strane službe sa tim što je sin oficira koristeći se zalihom oružja poubijao mlade ljude u selu?! Da li su strane službe sprečavale policiju da reaguje na prijave koje su meštani podnosili u vezi sa nasilničkim ponašanjem i zlouoptrebom tog oružja dok nije primenjeno i na ljude? – pita Rakić.

Samo gledajte i slušajte Nestorovića, dodaje naša sagovornica, i uverićete se koliko je zlo skoncentrisano u Srpskoj naprednoj stranci i čime su sve spremni da manipulišu, jer Nestorović nije ništa drugo nego portparol SNS-a za ljubitelje teorija zavere.

Prema njenim rečima, najstrašnije je što ovakve naručene izjave dodatno onespokojavaju porodice ubijene dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari