Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedom nad MZT (87:72) prekinuli su negativan niz od tri poraza, iskoristivši kiks Igokee u 19. kolu ABA lige. Ovim trijumfom crveno-beli su napravili lepu uvertiru pred možda i odlučujući meč sa Uniksom, koji je na programu u sredu, za prolaz u narednu fazu Evrokupa.


Crvena zvezda – MZT 87:72

(26:20, 34:18, 14:22, 13:12)

Hala: Pionir. Gledalaca: 3.159. Sudije: Radović (Hrvatska), Rutešić (Crna Gora), Bijedić (BiH).

Crvena zvezda Telekom: Cvetković (5as), Braun 6, Subotić 8, Rakočević 25 (5as), Mitrović 5, Lazić 4, Simonović, Savović 7, Katić 14, Radivojević 9, Nelson 9, Skot.

MZT: O.Stojanovski 7, Grnčarov, D. Stojanovski 10, Gečevski 12, Nikolovski 2, Čekovski 11, Nikolić 7, Otašević 7, Bakić 6, Dejvis 8, Bogojev 2.

 

Početak meča protekao je u opipavanju pulsa. Oba tima nisu igrala previše agresivno u odbrani, dok su u napadu do izražaja došli najiskusniji pojedinci. Zvezda je u defanzivi imala velikih problema sa protivničkim šutem sa distance u kojem se najviše isticao Damjan Stojanovski. Do prvog opipljivijeg vođstva domaćin je stigao u šestom minutu (18:12) kada su Rakočević i Katić uspostavili „basketašku“ komunikaciju. Odličnom kretnjom bez lopte i pravovremenom demarkacijom Rakočević je bio idealna meta za pronicljive pasove Katića, od kojih je jedan završio kroz noge Čekovskom. Domaćin je, kako je vreme prolazilo, podigao agresivnost u odbrani, naročito na liniji dodavanja, tako da je pristojan broj poena postigao iz kontranapada. Prvu od dve tehničke greške Aleš Pipan, trener MZT, dobio je zbog protesta nakon što su sudije opravdano poništile koš Stojanovskom na kraju prve četvrtine.

Ulaskom Lazića i Cvetkovića Zvezda je ubrzala ritam. Agresivnost je bila još veća, a upravo je nakon jednog presečenog pasa Lazić požrtvovanom intervencijom oborio sa stolice poznatog glumca Ivana Bekjareva tik kraj aut linije, a u isti mah pomenuti Stojanovski povredio koleno tako da se nije vraćao do kraja meča. Rakočević i Katić nastavili su sa sjajnim rolama. Njih dvojica postigla su više od polovine poena u prvom poluvremenu, čiji je kraj začinio Nelson sjajnom trojkom uz zvuk sirene sa više od devet metara (60:38).

Previsoka prednost uticala je na intenzitet igre crveno-belih, a gosti su preko Gečevskog uspeli da dođu do daha. Trener Vukoičić pokušao je da rotacijom tri igrača zaustavi iskusnog makedonskog reprezentativca i samo je delimično uspeo u tome. Nalet MZT nije uplašio stratega crveno-belih koji je u poslednjoj deonici pružio šansu najmlađima. Cvetković je organizovao igru, a Subotić i Mitrović bili su tandem u centarskoj liniji. Igra jeste bila rastrzana ali je najvažnije to da je ostvarena pobeda, dok se MZT vratio u Skoplje sa povređenima Stojanovskim, Nikolićem i Gečevskim.

Igoru poklon za jubilej

Igor Rakočević, kapiten Crvene zvezde, neposredno pred početak utakmice dobio je od navijača na pokon sliku sa svojim likom. On je dar zaslužio jer je ušao u klub 10 igrača sa najviše odigranih utakmica u crveno-belom dresu.

Karte za Uniks od danas

Karte za meč 4. kola Evrokupa između Crvene zvezde i Uniksa, koji je na programu u sredu (19.30), mogu se kupiti danas od 13 časova na blagajnama na Malom Kalemegdanu. Ulaznice za tribine koštaju 300, za parter 600 dinara, dok je za plavu i belu ložu neophodno izdvojiti 1000, a za VIP ložu 1200 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari