Bivša ministarka za telekomunikacije Marija Rašeta Vukosavljević, koja je optužena za malverzacije tokom opremanja i rekonstrukcije beogradskog aeorodroma 2003. i 2004. godine, danas će početi sa iznošenjem svoje odbrane pred Višim sudom u Beogradu.


Optuženi Duško Grilihes je izjavio da navodi optužnice nisu tačni i da nije kriv, tvrdeći da je rekonstukcija aerodroma urađena u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i uz saglasnost Uprave za javne nabavke.

„Na inicijativu premijera Srbije Zorana Đinđića, posle dobijanja kredita od 20 miliona evra od Evropske investicione banke, Ministarstvo za saobraćaj i telekomunikacije predložilo je sedam investicija za aerodrom, što je Vlada prihvatila“, rekao je Grilihes. On je objasnio da je prvo rađeno na rekonstrukciji drugog terminala. Đinđić mu je, tvrdi Grihiles, više puta rekao da želi da Beograd dobije reprezentativan aerodrom, pa je strateškim planom bilo predviđeno da se izgradi VIP salon, da se rekonstruiše terminal jedan i dva, da se izgradi poslovni objekat i poslovni centar, hotel, logistički kargo hag i da se aerodrom poveže sa železnicom. On je istakao da u njegovom radu nije ni moglo da bude ništa nezakonito, jer se sve odvijalo pod nadzorom MUP, BIA, Vlade Srbije i 50 nadzornih odbora.

Bivša ministarka i njeni saradnici optuženi su da su nezakonito prisvojili više od milion i po dinara prilikom izrade projekta i rekonstrukcije aerodromskog Terminala-2 i VIP salona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari