Rasim Ljajić: "Savi se" (VIDEO) 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije Slobodan Miljević

Za mnoge političare se tvrdi da ne znaju ništa da rade i da za suv hleb ne bi mogli da zarade da im nije politike.

„Večiti ministar“, trenutno potpredsednik Vlade Srbije i ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić, dokazuje suprotno. Diplomirao je medicinu, a iako nije nikada radio u zdravstvu, tu posla uvek ima

Uz to piše pesme, koje su do sada pevali Halid Muslimović i Ana Bekuta. Dakle, ako zaista napusti vlast, što najavljuje godinama, možda postane ozbiljna konkurencija Marini Tucaković. Nova pesma Rasima Ljajića „Sedi kući i savi se“, koju je komponovao Mirza Latifović i otpevao Alen Turković, ima tipično lokalni karakter.

Novopazarci su poznati po tome što vole da izlaze i šetaju, što naravno nije dobro u doba korone. Prvih dana vanrednog stanja bili su rekorderi po kršenju zabrane kretanja, a onda je na lokalu pokrenuta kampanja „Sedi kući i savi se“, čiji je cilj da građanima objasni da treba da promene način života. Bar tokom pandemije.

„Savi se“ je lokalizam koji znači smiri se.

Ministru Ljajiću nije bilo teško da napiše prigodnu, istoimenu, pesmu, koja je, prema njegovim rečima, namenjena mlađim ljudima koji manje poštuju mere.

„Ovo je jedan od načina da apelujemo na njih, ali i na sve ostale građane“, poručuje Ljajić, čija pesma počinje rečima: „Ovaj virus baš je arsuz, nisam valjda takav baksuz, da na mene prvo skoči, čuvam usta, nos i oči…“

Ljajić je toliko dugo deo političke scene Srbije da o njemu nije lako pisati, pošto se skoro sve zna.

Neki možda ne znaju da se Ljajić uspešno bavio novinarstvom, te da je tekstove objavljivao i u dnevnom listu Danas, 1998-99. godine.

Rođen je 1964. u Novom Pazaru.

U politiku je ušao dok je studirao medicinu u Sarajevu i jedan je od osnivača SDA Sandžaka. U različitim vladama je od petooktobarskih promena, a trenutno su njegova Socijaldemokratska partija Srbije i Sandžačka demokratska partija, čiji je osnivač, u koaliciji i na listi SNS. Sem muzike, voli i fudbal.

Oženjen je i ima dvoje dece, koja su od „baba“ nasledili sklonosti, kći Lamija peva, a sin Amar trenira fudbal.

„Oj, korono, kud se šećeš, mene skoro videt nećeš i brzo ćeš da ugineš, sa grbače nama skineš“, poručuje ministar u svojoj pesmi. Da se ponadamo da je u pravu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari