Stara sportska poslovica da kada rezultata nema prvo strada trener, ponovila se i u slučaju cenjenog stručnjaka Stevana Karadžića.

Uprava vršačkog Hemofarma odlučila je, da nakon niza slabih rezultata, sporazumno raskine ugovor sa trenerom koji je godinu i po dana predvodio „vojvođanske farmaceute“. Bez teških reči, uz obostrani dogovor, Karadžić je napustio klub 2008/09. učestvovao u četiri polufinala (prvenstvo Srbije, Kup Radivoja Koraća, Jadranska liga i pomenuti Evrokup).

Učešće na prošlosezonskom završnom turniru Evrokupa u klubu je ocenjeno kao odličan rezultat.

Za razliku od protekle takmičarske godine, u ovoj sezoni Hemofarm nije uspeo da se plasira u drugu fazu navedenog prvenstva. U Jadranskoj ligi trenutno zauzima sedmo mesto sa skorom od devet pobeda i pet poraza, što nikako ne zadovoljava apetite ambiciozne uprave. Na osnovu igračkog kvaliteta „narandžasti“ sigurno zaslužuju plasman na fajnal-for regionalnog takmičenja, zbog čega je smena trenera označena kao pozitivno rešenje.

Opšti je utisak da Hemofarm nije bio miljenik sreće u ovosezonskom izdanju Evrokupa. Vrščani su čak četiri utakmice izgubili sa pola koša ili dva poena razlike, što ih je direktno koštalo kvalifikovanja u drugu fazu. U toku takmičenja ozbiljnije su se povredili Milivoje Božović i Raško Katić, tako da su Banaćani bili lišeni usluga dva dobra igrača na mestima centra i četvorke.

Novi trener u najkraćem vremenskom roku

Vodeći ljudi Hemofarma imaju već spremljeno rešenje za upražnjeno trenersko mesto. Posle odlaska Stevana Karadžića, u opticaju je nekoliko imena, a konačna odluka biće donesena u narednih nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari