Odbornici Skupštine opštine Gornji Milanovac, stručne službe i novinari dobili su juče duple pozive za sednicu lokalnog parlamenta, sa različitim dnevnim redom i sazivačima. Sednice su zakazane za isti dan, petak 29. jun, ali u različito vreme. Sednicu Skupštine opštine za 9 sati zakazalo je 18 odbornika SPS i SRS sa zahtevom da se usvoji završni račun za prošlu i budžet za 2007.

Odbornici Skupštine opštine Gornji Milanovac, stručne službe i novinari dobili su juče duple pozive za sednicu lokalnog parlamenta, sa različitim dnevnim redom i sazivačima. Sednice su zakazane za isti dan, petak 29. jun, ali u različito vreme. Sednicu Skupštine opštine za 9 sati zakazalo je 18 odbornika SPS i SRS sa zahtevom da se usvoji završni račun za prošlu i budžet za 2007. godinu, kao i da se razmatraju programi rada javnih preduzeća i ustanova za 2007. godinu. Istu sednicu, ali za 10 sati zakazao je predsednik Skupštine opštine Dušan Đurović (DSS), na kojoj treba da se razmatraju izveštaji o radu javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini i buduće plate funkcionera.
Predsednika Skupštine podržavaju još i odbornici iz DS, SPO, LDP, G17 Plus, Nove Srbije i Udruženja penzionera. Većinu u SO Gornji Milanovac ima grupacija poslanika oko Dušana Đurovića. No, prema opštinskom Statutu sednicu može da sazove i trećina od 49 odbornika. Kako je agenciji Beta rekao predsednik Opštine Dražimir Marušić (SPS), u pitanju je političko inaćenje predsednika SO jer budžet nije usvojen niti je bilo gde objavljen, a ukoliko se ne usvoji završni račun prestaće transfer sredstava iz Republike. Time će, dodao je Marušić, opština izgubiti 105.000.000 dinara. Međutim, Đurović je ustvrdio da je budžet usvojen i da se o tome čeka tumačenje iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a da je krajnji rok 30. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari