Dvadeset četiri sata pre današnjeg odlaska u Jermeniju, na prvi od dva meča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, u Partizanu glavna tema nije bilo sutrašnje gostovanje Širaku nego sve verovatniji transfer ključnog igrača odbrane Ivana Ivanova u Bazel.


– Kao i uvek, Ivan maksimalno radi na treninzima, a ja 100 odsto računam na njega protiv Širaka. Ako se ne desi nešto nepredviđeno, Ivanov će biti u startnoj postavi u Jermeniji. Međutim, neke stvari ne zavise od mene. Ne znam kako će se razvijati stvari na relaciji Partizan – Bazel – trener srpskog prvaka Vuk Rašović ne krije da nije ni na nebu ni na zemlji kada je u pitanju status štopera bez kojeg se već dve sezone ne može zamisliti zadnja linija tima iz Humske.

Ako uprava pređe preko dogovora s njim i sportskim direktorom Albertom Nađom i na startu ili pola trke za milione evra od UEFA takmičenja pusti reprezentativca Bugarske, „parni valjak“ će morati da ubrza potragu za centralnim defanzivcem koji će biti konkurent večitoj rezervi Vojislavu Stankoviću i zelenom Saši Ivkoviću.

– Imamo i sada štopere koji bi mogli da zamene Bugarina. Mada, otišao ili ne, mi moramo dovesti još jednog igrača na to mesto. Već tražimo adekvatno pojačanje – uverava Rašović, koji bi, da se samo pitaju on i Nađ, zadržao i napadača Marka Šćepovića, takođe sprem(lje)nog za prodaju.

– I Marko odlično radi kao Ivan. Ima dozvolu za odlazak, ali očekujem da dok ne dođe do toga da pun doprinos ekipi – kaže mladi i ambiciozni stručnjak.

Zbog suspenzije, stručni štab na još tri susreta ne može da računa na najboljeg golgetera u prošloj sezoni Aleksandra Mitrovića (s omladinskom selekcijom), pa je parnjak još nerazigranom Nemanji Kojiću vezista Nikola Ninković. I pored toga, Rašović veruje u pozitivan rasplet prvih 90 minuta duela s Širakom.

– Poštujemo Širak, jer je prvak svoje države i dominira tamošnjom ligom. Dobro smo se spremili za duele s agresivnom ekipom, koja zna i voli da igra fudbal, a vrlo je efikasna kod kuće. Od mojih igrača očekujem da s pravim pristupom uđu u meč, sve vreme budu koncentrisani i ponavljaju ono što vežbamo na treninzima i što smo radili na test utakmicama. Želim da već tamo napravimo zalog za revanš, a onda da se novi tim u najlepšem svetlu predstavi navijačima Partizana – jasan je trener crno-belih, kojem bi samo jedan ishod bio po meri u sredu.

– Bio bih zadovoljan bilo kojom pobedom.

Silva pozajmljen Kečkemetu

Eliomar Da Silva nije se snašao za godinu dana provedenih u Partizanu, pa je klub odlučio da ga pošalje na dvanaestomesečnu pozajmicu. Ekipa mađarskog Kečkemeta nova je destinacija krilnog veziste iz Brazila, nekadašnju „udarnu iglu“ ivanjičkog Javora.

Krstajić: Partizan vode „jagnjeće brigade“

Situacija sa Ivanovim neodoljivo podseća na leto 2011, kada je uprava mimo sportskog sektora prodala ključnog čoveka odbrane Stefana Savića.

– Razumem Ivanova što hoće u veći klub za veći novac, kao i potrebu kluba da njegovom prodajom unese pare u praznu kasu. Ali, tajming transfera dokazuje da Partizan vode „jagnjeće brigade“, koje zanima samo njihov lični interes – oglasio se bivši sportski direktor Mladen Krstajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari