-U Trgovištu se dogodilo ono što je najavljivano poslednjih nekoliko nedelja. Demokratska stranka u ovoj opštini donela je odluku da otkaže podršku lokalnoj koaliciji na vlasti, što znači uvođenje privremenih mera. Predsednik Opštine dr Vlasta Petrović (G17 plus) i Skupštine Radoslav Jordanović (SPS) nisu uspeli da ubede rukovodstvo lokalnih demokrata, čije je stavove obrazložio dosadašnji odbornik Dragiša Mihajlović.


– Dva su osnovna razloga za ovakav naš postupka – nerazumna odluka o racionalizaciji lokalne uprave čudnim smanjenjem broja zaposlenih i način trošenja sredstava namenjenih izgradnji sportske hale – rekao je Mihajlović novinarima.

Rukovodstvo demokrata u Trgovištu ocenilo je na poslednjoj sednici da je lokalna vlast poslednjih meseci služila isključivo zadovoljavanju ličnih interesa i apatita pojedinaca koji vode ovu ekstremno nerazvijenu opštinu, a da u njihovim postupcima građana nije bilo nigde.

Radoslav Jordanović, predsednik Skupštine opštine Trgovište, nije hteo da komentariše postupak dosadašnjih koalicionih partnera osim što je naglasio da je učinio sve što je mogao da spase koaliciju.

Vlast u ovoj ekstremno nerazvijenoj opštini Pčinjskog okruga sa samo 6.000 stanovnika i svega oko 700 zaposlenih, od ukupno 25 odbornika, činila je koalicija G17 plus sa pet, SPS sa četiri i DS takođe sa četiri odbornika. Narednih dana očekuje se da Vlada Srbije u ovoj opštini uvede prinudnu upravu, a potom će Skupština Srbije raspisati lokalne izbore koji treba da budu održani u narednih šest meseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari