Američki glumac Dejvid Duhovni objaviće uskoro prvi muzički album. Popularni Henk Mudi i agent Molder snimio je 12 folk-rok pesama koji će se naći na CD-u „Hell or Highwater“, koji je u prodaji od 12. maja. Kako kaže, ovo je za njega „ostvarenje sna“, ali ne misli da će imati muzičku karijeru.


Inače, glumac će u pauzi promovisanja svog pevačkog debija, posle 13 godina pauze, ponovo obući crno odelo i krenuti u potragu za neidentifikovanim letećim objektima (NLO). Naime, TV serija „Dosije X“, koja je imala devet sezona (1993-2002) na televiziji Foks i dva filma nakon toga, vratiće se na male ekrane. Duhovni i njegova koleginica Džilijan Anderson ponovo će biti agenti Molder i Skali, likovi koji su ih proslavili. Kako kaže autor Kris Karter, „tokom ovih 13 godina pauze svet je postao još čudnije mesto i zato je pravo vreme za nove priče“.

Duhovnog, koji je kasnije svoju slavu ustoličio i uspehom u seriji „Kalifornikacija“, očekuje još jedan TV projekat – „Aquarius“, gde igra policajca koga će potraga za nestalom osobom dovesti do Čarlsa Mensona, a početkom godine objavio je prvi roman, koji se nalazi na listi besteselera Njujork tajmsa „Holy Cow: A Modern-Day Dairy Tale“. Ovaj glumac je diplomirao engleski jezik na Univerzitetu Prinston. Nije se tu zaustavio, već je magistrirao na Jejlu, gde mu je predavao čuveni profesor Herold Blum. Radio je kao asistent, a započeo je o doktorat na temu „Magija i tehnologija u savremenoj poeziji i prozi“. Nije ga dovršio, jer se okrenuo glumi.

Rođen je 7. avgusta 1960. godine u Njujorku. Njegov otac Amram bio je pisac, a majka Margaret učiteljica. Snimio je nekoliko TV reklama i pojavio se u nekoliko filmova i TV serija, poput „Tvin Piksa“, pre nego što ga je zapazio Rendi Stoun iz kompanije FOX, koji je Dejvida preporučio Karteru, a ovaj je kasnije izjavio da ga je Duhovni oduševio jer je najnačitanija osoba koju je upoznao. „Dosije X“ i „Kalifornikacija“ donele su mu dva Zlatna globusa. Ova druga je, kako je priznao, zaslužna i za njegovu zavisnost od seksa, zbog čega se razveo od svoje dugogodišnje supruge, glumice Tee Leoni, sa kojom ima dvoje dece. Vegetarijanac je, voli da igra košarku i bejzbol, bavi se jogom, piše poeziju…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari