Crvena zvezda će ove zime tražiti novog trenera. Drugoplasirani tim na tabeli sa zaostatkom od pet bodova za vodećim Partizanom juče se rastao sa šefom struke Aleksandrom Kristićem.

– Održan je sastanak između sportskog menadžmenta Crvene zvezde i trenera Aleksandra Kristića, sa kojim smo posle ostavke Ratka Dostanića, kad je preuzeo prvi tim, postigli dogovor da po završetku jesenjeg dela sezone razgovaramo o daljoj saradnji. Posle analize prvog dela sezone, Crvena zvezda i Kristić su postigli dogovor da se saradnja ne nastavi – saopštili su iz Crvene zvezde.

Obistinilo se ono što je predviđano celu jesen, pa će crveno-beli morati da traže trećeg stratega ove sezone. Kristić, koji je inače radio bez ugovora, na kormilo je seo u najtežem trenutku – posle remija u prvom kolu šampionata, a samo nekoliko dana posle šokantne eliminacije Zvezde iz Kupa Evrope od Slovana iz Bratislave. Uporedo sa psihičkim podizanjem ekipe, Kristić je morao da se rve sa još hiljadu problema. Nije uticao na selektiranje tima, nije predvodio pripreme, niti tokom leta bio moderator igre crveno-belih, bio je pod konstantnim pritiskom koji je nasledio od Dostanića, a dodatno mu je posao otežavao mač nad glavom. Zatim su ga tištale i sporedne stvari (stalni medijski rat sa Partizanom i Zajednicom, priče oko učestalih sukoba u svlačionici Zvezde i u karantinu, istupanje u javnosti kondicionog trenera Bate Radulovića…).

I na Marakani su svesni kroz šta je prolazio Kristić, pa su saopštili da se mladom stručnjaku „zahvaljuju na svemu što je postigao tokom jesenjeg dela sezone kao trener prvog tima. U takvoj situaciji, Kristić je radio najbolje što je mogao i postigao je dobre rezultate“.

I pored apostrofiranja na dobrim rezultatima, Crvena zvezda i Aleksandar Kristić su zajednički konstatovali da dalja saradnja ipak nije moguća i da je najbolje za obe strane da bude prekinuta. Predlog će biti upućen Upravnom odboru koji će o njemu raspravljati na prvoj narednoj sednici.

Kristić će inače ostati da radi u Crvenoj zvezdi.

U Zvezdi su, dakle, krenuli u potragu za novim strategom. Izgleda da će Miodrag Grof Božović i dalje ostati samo pusta želja, jer su ruski mediji juče objavili da on ostaje na klupi moskovskog Dinama. Nekadašnja Zvezdina vedeta Robert Prosinečki daleko je od klupe, a cela priča oko njegovog angažovanja više je stvar podizanja prašine nego konkretnih pregovora. Među kandidatima se već duže spominje Miroslav Đukić, a odranije se licitira imenima Ilije Petkovića i Dejana Đurđevića.

Jedno je, međutim, nesporno – na sportskom direktoru Ivanu Adžiću sad je velika odgovornost jer novi trener mora da stigne najkasnije do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari