Raste broj obolelih i hospitalizovanih u Novom Pazaru 1Novi Pazar Foto: Senko Župljanin

Prema zvaničnim podacima, u poslednjih 48 sati, na bolničko lečenje primljeno je 13 osoba zaraženih korona virusom – 8 iz Novog Pazara, 3 iz Tutina i po 1 iz Raške i Pančeva. U istom periodu na kućno lečenje otpušteno je 8 pacijenata. Na novopazarskom Infektivnom odeljenju, tranutno, se leči 17 obolelih.

Posle skoro mesec dana „sporadičnih“ slučajeva, u poslednjih 6 dana povećava se broj novozaraženih. To pokazuju podaci Gradskog štaba za vanredne situacije o broju prvih pregleda u kovid ambulanti i registrovanih brzim antigenskim testovima.

U petak i juče, lekari u kovid ambulanti pregledali su 170 pacijenata. Od toga 98 ili 57,6% bile su osobe na prvom pregledu sa simptomima korona virusa. Za ta dva dana brzim antigemnskim testom od 92 ozorka , novoobolelih je evidentirano je 28.

Zdravstveni radnici uzroke vide u nepoštovanju protivepidemijskih mera, porodičnim slavljima, punim ugostiteljskim objektima, velikom broju kontakata i malom procentu nevakcinisanih. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), u ovom gradu je prvu dozu primilo 20.559, a potpuno je imunizovano oko 20 hiljada Novopazaraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari