Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je FONETU da je u prvih šest meseci ove godine 2.766 Kragujevčana dobilo posao na neodređeno vreme, a da je prema podacima Nacionalne službe zapošljavanja ukupno zaposleno 4.149 radnika. Stevanović je rekao da je indeks rasta zaposlenosti u Kragujevcu 2007.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izjavio je FONETU da je u prvih šest meseci ove godine 2.766 Kragujevčana dobilo posao na neodređeno vreme, a da je prema podacima Nacionalne službe zapošljavanja ukupno zaposleno 4.149 radnika. Stevanović je rekao da je indeks rasta zaposlenosti u Kragujevcu 2007. godini 1,10 i da na osnovu toga očekuje da do kraja godine posao dobije ukupno 5.500 radnika.
– Očekujemo da će najviše radnika biti zaposleno u sektoru preduzetništva, odnosno u preduzećima koja su povukla kredite od republičkog Fonda za razvoj. Po tom osnovu očekujemo otvaranje 1.074 nova radna mesta – rekao je Stevanović. On je ocenio da je povećanje broja zaposlenih očekivano, s obzirom na to da Kragujevac od 2000. dosledno sprovodi politiku i strategiju smanjenja nezaposlenosti, „jer to predstavlja važan segment u planiranom razvoju grada“.
– Trend zapošljavanja u Kragujevcu je veoma ohrabrujući i naš najvažniji zadatak biće i u buduće da taj trend poboljšavamo – rekao je Stevanović. On je podsetio da je u prethodne dve godine, 2005. i 2006, posao na neodređeno vreme dobilo 8.840 radnika što će, uz planiranih 5.500 zaposlenih u ovoj godini, premašiti 14.000 zaposlenih za tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari