Raste divlja deponija pored puta Grljan - Avramica nadomak Zaječara 1Foto: M. S. / Danas

Pored putu Grljan – Avramica, kod mosta na Belom Timoku, razbacana je velika količina smeća. Divlja deponija iz dana u dan je sve veća, a nadležno preduzeće letos je tu deponiju uklonilo.

Kraj mosta na Belom Timoku, na putu Grljan – Avramica, nalazi se veliko smetlište. Smeća ima svuda –  duž puta, u kanalima, ispod mosta. Smećem su, nažalost, zatrpane i obale Belog Timoka.

U krugu od pedesetak metara od mosta rasut je otpad koji uglavnom čine razna plastična ambalaža i proizvodi, odeća, građevinski i drugi kababasti otpad.

Meštanin Avramice koga smo zatekli u blizini smetlišta, a koji je želeo da ostane anoniman, rekao nam je otpada ima sve više i da su nadležne službe već par puta očistile tu deponiju.

Raste divlja deponija pored puta Grljan - Avramica nadomak Zaječara 2
Foto: M. S. / Danas

Iz Javnog komunalno-stambenog preduzeća “Zaječar” ističu za Danas da opet apeluju na građane da prestanu sa bacanjem otpada i smeća na toj lokaciji.

“Podsećamo, da smo juna meseca tekuće godine, kompletno mašinski i ručno uklonili ovu deponiju i lokaciju priveli nameni, ali neodgovornim ponašanjem pojedinaca, problem je sada postao još veći”, ističe Velibor Ristić, šef odseka “Čistoća”.

On dodaje da njihovo preduzeće “nema ni kapaciteta, niti raspoloživih finansijskih sredstava da se nosi sa ovakvim problemom, stihijskog nicanja novih deponija te mole ljude koji imaju razumevanje da otpad propisno odlažu”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari