Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, odobrio je Kulturno-prosvetnom društvu „Karpati“ iz Vrbasa, koje neguje kulturu i tradiciju Rusina i Ukrajinaca, sredstva u iznosu od 3.670.000 dinara za završetak novog doma i sale ovog vrbaskog društva. Odluka o dodeli sredstava za KPD Karpati doneta je pre nekoliko dana, a društvo je posetio i Momčilo Milović, direktor Fonda, koji je tom prilikom obavestio rukovodstvo Karpata o dodeli sredstava.

Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, odobrio je Kulturno-prosvetnom društvu „Karpati“ iz Vrbasa, koje neguje kulturu i tradiciju Rusina i Ukrajinaca, sredstva u iznosu od 3.670.000 dinara za završetak novog doma i sale ovog vrbaskog društva. Odluka o dodeli sredstava za KPD Karpati doneta je pre nekoliko dana, a društvo je posetio i Momčilo Milović, direktor Fonda, koji je tom prilikom obavestio rukovodstvo Karpata o dodeli sredstava. „Drago nam je što smo omogućili da se završi ovaj dom, koji će služiti nacionalnim zajednicama koje tu neguju svoju kulturu, ali i svim drugim građanima Vrbasa, jer je poznato da među članovima ovog društva ima predstavnika gotovo svih naroda koji žive na ovom prostoru“, rekao je Momčilo Milović. Predsednik KPD „Karpati“ Vlado Papuga je zahvalio Fondu za kapitalna ulaganja, naglasivši da će sredstva dobijena od fonda biti utrošena za završne radove na novom objektu za koji su do sada sredstva izdvojili vrbaska opština, ambasada Ukrajine i samo društvo.
Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine do sada je za vrbasku opštinu izdvojio 540,2 miliona dinara koji će biti utrošeni za sedam infrastrukturnih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari