Dan posle katarzičnog poraza od Voždovca, administrativnim putem vraćenog prvoligaša u tzv. fudbalsku elitu, i još sramnije demonstracije sile navijača crveno-belih, po čijoj naredbi su igrači bespogovorno pobacali dresove na tribine, u Crvenoj zvezdi doneli su odluku na redovnoj tročasovnoj sednici Upravnog odbora da zadrže trenera Slavišu Stojanovića, iako je bilo gotovo izvesno da će slovenački stručnjak napustiti redove nekadašnjeg evropskog i svetskog prvaka.


– Stvorena je atmosfera kao da je sudnji dan. Trener nije bio na dnevnom redu, ali je uvršten, jer nismo zadovoljni sa rezultatima u poslednja dva meča. Ipak, Stojanović ima poverenje i pored nezadovoljstva. Ostavka se ne podnosi medijima, a Stojanović je nije podneo klubu. Takođe, navijači su vratili dresove jer su shvatili da njihov postupak, izazvan trenutnim nezadovoljstvom, nije ispravan – objasnio je predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić.

U Ljutice Bogdana već dugo se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Zbog toga što trenere dovodi ko hoće, odnosno u datom trenutku najjača struja u frankenštajnski složenom Upravnom odboru, čija je nesloga proizvela mnoge tragikomične odluke u poslednjem prelaznom roku. Stojanović, „izum“ potpredsednika Slaviše Kokeze, uzeo je ekipu na već poodmaklim pripremama i premalo se pitao pri dovođenju igrača, pa je naslednik Rikarda Sa Pintua, kojeg je iz Portugala dovukao sportski direktor Zoran Stojadinović, u hodu krpio brojne „rupe“ u timu i igri. I nije uspeo u tome. Što zbog tankog kadra, jer nemalo igrača nema ono što podrazumeva karijera u (nekada) velikom klubu ili je daleko od potrebne forme, što zbog nekih svojih loših stručnih procena u odabiru startera i njihovih alternativa među skoro dvadesetak (?!) novih fudbalera, prošlih meseci pristiglih na beogradsku Marakanu. Pa i manjka autoriteta u svlačionici i hrabrosti u istrajavanju na ličnim zamislima, uprkos otporu nadređenih ili „delija“. Nije se Stojanović libio javnog priznanja da Zvezda igra loš fudbal i često ima više sreće nego pameti, ali nije ni našao način da izvuče maksimum iz onoga čime raspolaže i promeni svest igrača, sklonih drastičnim padovima posle vođstva ili prvog primljenog gola.

Stojanović je ipak preživeo još jednu „gijotinu“ Upravnog odbora, a pitanje je, međutim, postoji li „čarobnjak“ sposoban i spreman da se snađe u opštem rasulu u Zvezdi, koja je nekada bila sinonim za trofeje i vrhunske igrače, a danas za prljave ratove za unutrašnju prevlast, alibi borbu protiv prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, krivog za sunovrat ovog sporta ali nevažnog za propast crveno-belih, bežaniju klinaca poniklih u klupskoj školi fudbala i prekomerno mešanje navijača u klupsku politiku.

 

Bez treninga

Trener Stojanović odlučio je da 24 sata posle blamaže na stadionu Obilića i dva dana pre Kup duela sa novosadskim Proleterom poštedi treninga igrače, koje je policija čuvala satima na Marakani nakon izgubljenog duela sa „zmajevima“.

Čović: Ostajem

U manjku proverenih informacija tokom jučerašnjeg dana fudbalskom čaršijom pronosile su se mnoge (dez)informacije, a top vest bila je navodni odlazak Nebojše Čovića sa funkcije potpredsednika zaduženog za finansije u klubu dužnom preko 50 miliona evra. „To što ste čuli nije tačno“, kratko je prokomentarisao Čović za Mondo, odbivši priču na temu statusa trenera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari