U inđijskom Vodovodu i kanalizaciji lane je obračunato više od 125 miliona dinara za potrošnju vode, a naplaćeno je oko 111 miliona dinara. U toku godine sa mreže su isključena 23 potrošača, a poslato je 317 opomena potrošačima čiji dug iznosi 5,4 miliona dinara.

Da bi izašli u susret svojim potrošačima, rukovodstvo ovog javnog preduzeća je dalo mogućnost da dugovanja za vodu plaćaju na rate. Ugovor o reprogramu je potpisalo 313 potrošača čiji dug iznosi ukupno 4,54 miliona dinara.

Direktorka ovog javnog preduzeća Borka Popović navodi da potrošači i dalje mogu u sedištu preduzeća da potpišu ugovor o reprogramu, jer su ovde svesni teške finansijske situacije pojedinih potrošača.

– Nadam se da će se potrošači koji imaju velika dugovanja odlučiti za reprogram, jer bi na taj način izbegli eventualna isključenja sa mreže – kaže Borka Popović i dodaje da javno preduzeće ne može sebi da dozvoli drastično opadanje naplate. Svakodnevno održavanje mreže, ali i investicije koje planiraju u narednom periodu koštaju mnogo, kao i redovna isporuka i dobar kvalitet vode.

– Mi i ove godine nastavljamo sa merama štednje i kontrolu svih troškova, ali ono što smo opredelili kao osnovni cilj u 2010. godini jeste bušenje novih bunara, što mnogo košta. Planirali smo bušenje četiri nova bunara, kako bismo obezbedili još bolje snabdevanje vodom za sva naseljena mesta tokom letnjih meseci kada je potrošnja najveća. Procena je da će bušenje bunara koštati između 30 i 40 miliona dinara, a deo novca za to moramo obezbediti iz sopstvenih sredstava – kaže direktorka Vodovoda i ističe da se cena, kako stvari trenutno stoje, nejverovatnije neće menjati u ovoj godini, iako je najavljeno poskupljenje električne energije, koje je značajna stavka u crpljenju vode iz bunara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari