Jedan od najnapadanijih univerzitetskih profesora: Kako je Ratko Ristić postao kandidat Dveri i Zavetnika za gradonačelnika Beograda?

Ostavite komentar


  1. pa za Boga miloga, zar se ništa pozitivno ne sme reći za prof. Ristića?

  2. ako se kandidatura na kraju ne realizuje, valjda ce mu zemljak obezbediti mesto kustosa u najnovijem beogradskom muzeju…bole moze da cepa karte, a mica da prodaje kokice kod ulaza

  3. Pomenuti je očigledno sve, samo NE nekakav „nezavisni intelektualac“.
    Cela Vaša retorika je prožeta tipično antievropskim tonom koji se ovde u okviru neumorne kampanje poluistinama, dezinformacijama i otvorenim lažima organizovano širi.

    „Ne moramo po svaku cenu da uđemo u Evropsku uniju i ponižavamo se.“

    Tačno je da ne moramo. Niko nas i ne tera. Sami smo tražili da budemo članovi. Brisel samo očekuje da ako neko traži prijem, onda hoće i da ispuni sve uslove kao i svi drugi bivši kandidati a sadašnji članovi. I da konstruktivno učestvuje u izgradnji zajednice. Ali to ovde nije slučaj, naprotiv ova „vlast“ svake godine uzima kao i svaki drugi kandidat silne pare iz EU kao pomoć u reformama i za infrastrukturu ALI se sa tačke ne mrda, mi doslovce „OSTAJEMO na evropskom putu“ tj. daj pare a ne mrdamo se ni korak.

    Sve te reforme brane nezavisnost institucija i državu od zloupotrebe političara. I nemaju blage veze sa Kosovom. One su absolutno u izvornom i istorijskom interesu svake drzavne pa i Srbije, bili mi u EU ili ne.

    Dakle Gdine Ristiću, ko se to „ponižava“ i još bitnije – čime ?

    Da nije upravo opisano ponašanje možda najveće moguće poniženje i bruka ?

    (…)

  4. SNSovci i levičari zajedno protiv profe? Zanimljiv zaplet. Još jedan razlog da se glasa za ovog čoveka.

  5. Neka je ptof.Ristic odlican kandidat dve stranke, ali ako sve ostale predlazu drugog, ne treba cepati gladacko telo.Posle pobede bice mesta za sve.

  6. Evropa nas neće.Ali kada bi profesor i drugi, slični njemu, napravili uređeno društvo i pravnu državu sa minimum kriminala , mi bi bili Evropa.A takvu zemlju i državu , svako bi poželeo.

  7. @petar – Izvinite ali kada smo to MI sami trazili da budemo clanovi EU. Ja se ne secam da me je iko ikada pitao. Referendum smo morali davnih dana da odrzimo, a tek onda da udjemo u ovu situaciju da bez odobrenja EU ne mozemo ni starosnu granicu krivicne odgovornosti da spustimo. A za profesora cu sa zadovoljstvom da glasam.

  8. Profesor je prevara koja nam se sprema ,neko bih rekao od stranaca a ja bih rekao od SNS-a jer covek sa takvim znanjem nije nista uradio po pitanju litijuma ,vec je samo leppom pricom zaludjivao narod .Udruzenje ZJDR sa MARIJOM ALIMPIĆje tuzilo drzavu i zamerilo se svima na politickoj sceni ,pametnom dosta …

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.