Povodom jučerašnje utakmice u Podgorici između Budućnosti i splitskog Hajduka dogodilo se više incidenata van terena. Dva lica su lakše povrijeđena, oštećena su tri autobusa, kombi i putničko vozilo u incidentu koji se juče dogodio u mjestu Jaz, kod Budve, kada je lišeno slobode 45 lica, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Povodom jučerašnje utakmice u Podgorici između Budućnosti i splitskog Hajduka dogodilo se više incidenata van terena. Dva lica su lakše povrijeđena, oštećena su tri autobusa, kombi i putničko vozilo u incidentu koji se juče dogodio u mjestu Jaz, kod Budve, kada je lišeno slobode 45 lica, saopštila je Uprava policije Crne Gore. Incident se dogodio kada je pred kolonu autobusa i vozila, u kojima su bili navijači Hajduka, iz grmlja pored puta, izašla grupa od oko 50 lica i počela da zasipa kolonu kamenicama.
„Tom prilikom, oštećena su tri autobusa, jedno kombi i jedno putničko vozilo, a dva lica, državljani Hrvatske i Bosne i Hercegovine, zadobila su lake tjelesne povrede“, navodi se u saopštenju Uprave policije.
Efikasnom intervencijom policije, koja je pratila kolonu navijača, spriječena je eskalacija i kontakt ove grupe i navijača „Hajduka“, koji su pokušali da izađu iz autobusa i vozila.
„Lica koja su kamenovala kolonu vozila su se udaljila prema plaži na Jazu, gdje ih je policija identifikovala i njih 45 lišila slobode“, kaže se u saopštenju.
Policija tvrdi da su najveći dio ovih lica državljani Srbije, koji kao turisti borave na Crnogorskom primorju. Oni su zadržani u službenim prostorijama Područne jedinice Budva i, uz krivičnu prijavu, biće predati istražnom sudiji Osnovnog suda u Kotoru. Prilikom dolaska u Podgoricu, na kolonu vozila navijača Hajduka, kod mosta „Milenijum“, grupa od 15 lica je pokušala kamenovanje konvoja. Policija je efikasno reagovala, spriječila ih u namjeri, lišila slobode i privela 15 lica u službene prostorije Područne jedinice.
Dvije incidentne situacije dogodile su se u Herceg Novom, kada su navijači „Hajduka“ polomili šoferšajbnu na automobilu, odnosno na trajektu, koji saobraća na relaciji Kamenari – Lepetani, gdje su ovi navijači pričinili manju materijalnu štetu.
Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona saopštila je juče da su dve osobe teže, a još nekoliko desetina lakše povrijeđene u tučama tokom i posle fudbalske utakmice u Mostaru između domaćeg Zrinjskog i beogradskog Partizana. Teške tjelesne povrede zadobili su jedan navijač Partizana kome je amputiran prst na ruci, i jedan policajac. Navijači dve ekipe su se na sinoćnoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA na stadionu Bijeli brijeg tukli i između sebe, ali i sa policijom. Lakše tjelesne povrede zadobilo je 27 policajaca, četiri navijača Partizana i pet pristalica mostarske ekipe. Policijskoj upravi u Mostaru su prijavljena oštećenja tri vozila, a privedeno je šest osoba zbog narušavanja javnog reda i mira. Mediji u Federaciji BIH prenose da su navijači Partizana iz Srbije i Republike Srpske, koji su u Mostar došli u desetak autobusa, nosili rekvizite sa nacionalističkom ikonografijom i likom optuženog za ratne zločine Ratka Mladića, čime su isprovocirali domaće navijače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari