„Dobili smo donaciju, ali iz škole nas pritiskaju da kupujemo skupe komplete knjiga“: Roditelji u Ravnom Selu u borbi za besplatne udžbenike

Ostavite komentar


  1. Moraju i siroma nastavnici negde da uzmu neku provizijicu – malo knjige, malo eskurzije, i tako… zrno po zrno…

  2. Čuj ti ovo! Pa najbolje još da nam roditelji počnu udzbenike birati,pa dokle ovo više ide..Nek udju i u učionicu da predaju!

  3. Kaže lik: „Moje dete ide u 1.razred,ali kad krene u drugi planiramo isto da promenimo izdavača!“ Roditelji planiraju da promene izdavača. Nastavnici udzbenike biraju iz kataloga, to prolazi kroz Savet roditelja i NASTAVNIČKO VEĆE donosi konačnu odluku,ne roditelji! Šta vam je ljudi,ko je ovde lud?!

  4. Kolege,ne dajte na sebe,Vi ste ti koji procenjuju udzbenike iz kojih predajete! Podrška iz NS

  5. To nisu nastavnici to su spodobe i krvopije koje unistavaju decu i roditelje u Srbiji. Svi ispisite decu iz skole i dobice nogu kao tehnoloski visak. Podrska za roditelje.

  6. U Vojvodini, nastavnici nemaju proviziju od prodaje udzbenika ,a za ekskurziju imaju dnevnicu i tačno se zna koliku. Eto, za maliciozni komenar odgovor. A da li stranački postavljeni direktori imaju ,to ne znamo,ali slutimo.

  7. Prvo, odabir udzbenika ne rade roditelji vec ucitelj. Nedopustivo je da roditelj namece ucitelju iz kojih udzbenika ce da radi.
    Dqnas bi roditelji da upravljaju skolom.
    Pogledajte Svet oko nas, Kavcic o recimo Svet oko nas, Bigz. Ne treba biti mnogo strucan pa zakljuciti da je Svet oko nas, Kavcic, kao slikovnica, nedovoljno sadrzajan. Sad se pitate kako je mogao biti odobren? Mnogi udzbenici su odobreni, a nije trebalo.

  8. По закону, ученици нису у обавези да имају уџбенике.

  9. Zato sto je najskuplje i najkvalitetnije. Valjda zelite kvalitetno obrazovanje za svoju decu? Ili vas bas briga

  10. За заинтересоване брижнике.Ако се уџбеници купују преко школе, школа за рабат ( за који по закону има право) углавном узима лектиру за школске библиотеке или књиге које се касније поклањају одличним ђацима, ђацима који су имали успеха на такмичењу и сл.Ником не иду паре у џеп.Више вас срам било.Учитељи и наставници већину додатних материјала за рад купују из свог џепа.Нико се радом у школи није обогатио.

  11. Udruzite se roditelji, pa vi donirajte nastavnicina za seminare, ekskurzije, provizije…i nece biti problema

  12. Dok Ministarstvo ne stane iza nastavnika,učitelja..roditelji če ovako bahato da se ponašaju! Još se žale po novinama,bruka i sramota! Bolje bi vam bilo da vaspitavate decu nego sto se glumite učitelje i nastavnike! Roditelji da biraju udzbenike,još i plan i program nam napišite! Kakva bahatost i bezobrazluk!

  13. Kod nas roditelji nisu izdrzali pritisak,vec ostalo nas tri mame kao 3 ludaka iz odeljenja…ne shvataju da oni imaju poslednji sud i da oni placajuni biraju..prestrasno

  14. Obzirom da sam ostao nedorečen. Po zakonu savet roditelja učestvuje u odabiru udžbenika. Moja supruga je bila u savetu roditelja kada je odlučeno koje ćemo udžbenike koristiti na dalje. Naravno, raznim mahinacijama školski odbor je uspeo da zanemari izbor saveta roditelja, nas koji plaćamo te udžbenika i iz čijih dotiranju budžetu po 100 različitih osnova se isplaćuju plate prosvetnim radnicima. Prosvetni radnici kao i svi ostali poštovanje treba da zasluže. Ono ne pada se neba. Pola dana nam deca provode u školi, sa njima. Na njima leži pola vaspitanja naše dece. Moje lično mišljenje posle svega što smo kao roditelji prošli u zadnje dve godine sa našom školom je da bi zaposlenima u prosveti trebalo za duplo smanjiti plate, za početak. A onaj ko ostane, znači da zaista želi da radi. Ali eto, šta ja znam. Ja sam samo poljoprivrednik….

  15. I još jedno. U Srbiji ima 56 izdavača sa dozvolom ministarstva, za prodaju udžbenika za osnovnu školu. Zašto se forsiraju udžbenici grupacije Logos-Klet, koji su prosečno najskuplji?! Grupacije koja na nivou Evrope prometuje oko 200 miliona eura godišnje a od toga na Srbiju otpada oko 120 miliona….

  16. A vidite ove botove. Pa nego ko će da bira nego onaj ko plaća. I ne moramo ulaziti u učionicu – i ovako mi radimo sa decom kod kuće sve ono što bi trebalo da rade u školi. A što se tiče procene udžbenika – pa valjda se zna ko ih procenjuje. A nisu nastavnici. Sramota je što se neki nazivaju prosvetnim radnicima.

  17. Uvedite besplatne udžbenike za sve škole u Srbiji,da ne bude samo u Beogradu,jer je to onda diskriminacija prema mestu stanovanja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.