U Požarevcu je održan seminar namenjen unapređenju rada lokalnih poreskih administracija. Seminar je obavljen u okviru programa podrške lokalnim samoupravama koji finansira Evropska unija, a bio je koncipiran kao razmena iskustava sa opštinama koje su na svojim teritorijama već realizovale ažuriranje baze podataka poreskih obveznika putem terenskog rada.


Ovaj radni sastanak otvorila je zamenica gradonačelnika Požarevca, Vukica Vasić a, pored predstavnika opština, govorila je kordinatorka odgovarajućih projekata pomoći lokalnim samoupravama, gospođa Suzana Kaso.

Povodom seminara, Gradska uprava Požarevca objavila je sledeće saopštenje za javnost: U okviru akcije popisa nepokretne imovine, koja je organizovana u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), stručni timovi Lokalne poreske administracije Gradske uprave grada Požarevca, vršiće planski obilazak obveznika poreza na imovinu na teritoriji grada Požarevca, gradske opštine Kostolac i u seosim naseljima.

U periodu od 1. do 10. juna 2011. godine ovlašćena lica Gradske uprave kontaktiraće sve vlasnike nepokretnosti i tom prilikom biće im uručene poreske prijave sa potpunim objašnjenjem o popunjavanju obrazaca. Prikupljanje popunjenih poreskih prijava biće obavljeno u periodu od 11. juna do 28. avgusta.

Koristimo ovu priliku da podsetimo naše građane na višestruki značaj ovog velikog posla koji se, pre svega, ogleda u tačnoj evidenciji imovine kao preduslova odgovarajućeg razvoja infrastrukture kao i u obezbeđivanju ravnomernog i prevednog raspoređivanja poreskog opterećenja. Molimo građane za razumevanje i saradnju u ovom poslu od zajedničkog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari