Razaranje javnosti i besomučno zaduživanje

Saša Milenić, profesor Prve kragujevačke gimnazije i član UO Udruženja "Šumadijska regija"

Ostavite komentar


  1. Професор је потпуно у праву. За дивљење је његова смелост. Није лако у овом времену јавно се декларисати. Способни људи са знањем, који нису купили дипломе немају комплекс и не плаше се евентуалних санкција режима. Приметио бих да ови млади људи не протестују само против актуелне власти и Александра Вучића већ и претходних који су нечињењем условили долазак на власт овог дрског , бахатог и опасног режима.

  2. Doticni gospodin je virus za demokratiju,a vlast ga cini nelecivm.Zao mi je sto se njegova diskusija uzima u obzir.Pozdrav iz KG

  3. Želja prof. Milenića za promenama, i potreba da bude istaknuti pojedinac koji predvodi novu političku misao, ipak nije dovoljna da se zaboravi, da je praktični rezultat političke misli koju je predvodio u okviru koalicije Zajedno u vodjenju grada Kragujevca, jednak katastrofi. Kvalitetna retorika i izražajnost, ipak ne mogu sakriti cifre i ekonomski kolaps, koji je nastao za vreme njegovog rukovodjenja gradom. Grad je činjenica izgradio Ambulantu 4 , zgradu Hitne pomoći i Bazene, ali je to ipak, mora se priznati uradjeno tako što je grad ostao dužan više desetine miliona evra raznim izvodjačima. To se gdine Mileniću zove loš domaćin, i kao takav ćete biti zapamćeni, odnosno kao deo vrha lokalne vlasti koji je donosio nedomaćinske odluke, čije se posledice još uvek osećaju. Samo iz tih razloga, potrebno je da shvatite da Vi niste taj koji bilo koga treba da predvodi, i ukazuje mu na svetlu budućnost, jer ste imali priliku da to pokažete i na delu. Licemerno je i bezočno da Vi govorite o finansijskom zaduživanju, a da ste upravo Vi bili deo vlasti koja se čak nije ni zaduživala, već je koristila prihode grada, bez plaćanja obaveza prispelih obaveza za izvođače kojima ste poslove poveravali . Naravno Vi niste taj koji je raspoređivao novac u gradu Kragujevcu, ali ste ipak bili nemi posmatrač takvog načina vodjenja grada, koje su Vaši saborci poput bivšeg gradskog menadžera, koji Vas je pokazaće se kasnije i prodao Vašim političkim protivnicima upravo zbog svojih malverzacija , prikazujući ih njima, kao Vaše a ne njegove odluke. I nemojte o medijima, jer ste na lokalnoj RTK, to nenamensko trošenje para svakodnevno prikazivali kao velike investicione poduhvate, Vaše lokalne politike, pa je medijska manipulacija termin koji je svakako mogao nastati upravo na primeru Vašeg medijskog izveštavanja. Upravo zbog svega napisanog, građani Kragujevca ipak zaslužuju nove, a ne reciklirane političke misli, koje vi pokušavate da stavite u svrhu potrebe za novim promenama . Baš kao što zaslužuju pod hitno i novu gradsku vlast u Kragujevcu, jer je jasno da je ova nesposobna, i da već tri godine nema ni jednu ozbiljniju investiciju, sem kako mediji izveštavaju izgradnju, koja potiče od potrebe za pranjem novca od para iz fondacija, koje su za sada jedini zvanični investitor u gradu Kragujevcu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.