U prošli petak oko 21 čas maskirani napadač je uz prijetnju nožem opljačkao prodavnicu „Herc“ u naselju Moćevac, u Pljevljima. U subotu oko 20 sati, opljačkane su dvije prodavnice preko puta gradske pijace. Prema pretpostavkama svjedoka u razbojništvu su učestvovala dvije osobe, policija je privodila više osumnjičenih i pretresla više lokacija, a drugi detalji nisu poznati.


U nedelju oko 18 časova i 15 minuta maskirani razbojnik prijeteći nožem oteo je oko 500 evra uz sportske kladionice „Premijer“, koja se nalazi na uglu ulica: Narodne omladine, 20. novembra“ i 37. divizije, u naselju Zlodo. Prema izjavama komšija, razbojnik je ušao u kladionicu kada je radnica za pultom ostala sama i krenuo u akciju. Kada je uzeo novac pobjegao je u nepoznatom pravcu. Inače ovo je drugi oružani napad na kladionice „Premijer“.

Prošle godine 12. marta, nešto prije 21 sat, iz sportske kladionice „Premijer“ u strogom centru grada, iznad maketa Roda, razbojnik prijeteći nožem je oteo od radnice oko 700 evra

Po svemu sudeći razbojnik ima pomagače, a akcije se planiraju nasumice tokom dana i ne radi se o profesionalcima, što umnogome otežava rad istražnim organima.

U noći između nedelje i ponedjeljka oko 2 sata i 30 minuta obijen je Supermarket „Žitoprodukta“ na Kamenom mostu. Drskost i bezobzirnost razbojnika kao da nema granica. Supermarket je obijen tako što su provalnici podesnim predmetom razbili staklo ulaznih vrata, bez obzira što je ulica Oslobođenja prometna, što je taj dio osvijetljen i što se u blizini nalazi desetak stambenih objekata, a uz sam Supermarket i nekoliko stanova.

Na osnovu video nadzora zaposleni kažu da su u Supermarket ušle dvije mlađe osobe, muško i žensko, koji su bili maskirani. Ukradene su cigarete i žvake koje su bile pored kase. Takođe lopovi su ukrali dva mobilna telefona, jedan koji je služio za dopunu i jedan koji su koristili zaposleni. Ovo je za kratko vrijeme druga provala u objekte „Žitoprodukta“, jer je nedavno obijena prodavnica „Žitoprodukta“ u Moćevcu.

Ogorčeni vlasnici trgovina

Nakon niza oružanih pljački koje su poslednjih dana postale učestale, vlasnici trgovinskih objekata osjećaju se više nego nebezbjedno, a veliki broj njih je ogorčen na rad istražnih organa. Poslednjih dana mnogi vlasnici radnji su prinuđeni da angažuju tokom cijelog dana po dva radnika, kako bi i na taj način pokušali da ometu razbojnike u njihovim namjerama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari