Deo Požarevačkog karnevala prodefilovao je prošle nedelje po prvi put i ulicama Kostolca. Među stotinak mališana kostolačkog i požarevačkih vrtića i osnovnih škola našli su se i gosti iz Beograda, Pančeva, Vrnjačke Banje, Leskovca, Šapca… i susednih zemalja- Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije, kao i visoka delegacija Federacije evropskih karnevalskih gradova koju je predvodio predsednik Henri Van der Krol.

– Dolazim u miru i prenosim vam pozdrave iz pedesetak zemalja i više od 500 naših članova. Veoma mi je drago što vidim ovako puno mladih, male dece koja su budućnost karnevala u ovom gradu. Karneval znači mir, zadovoljstvo, prijateljstvo, harmoniju među ljudima. Kada vidite zastavu naše Federacije, videćete i sami kako je jedna zvezdica, mali cvet, koji smo zalivali ljubavlju, harmonijom, razumevanjem i mirom, prerasla je u nasmešenu zvezdu. Neka vas ta zvezda prati na vašem karnevalu, reči su kojima se na mini prijemu svojim domaćinima obratio predsednik Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Dečju karnevalsku povorku i podnevni program na Gradskom trgu organizovali su Grad Požarevac, Turistička organizacija Požarevac, Gradska opština Kostolac i Baletski studio „Amadeus“, a goste su dočekali Vukica Vasić, zamenica gradonačelnika Požarevca, Dragan Jovanović, direktor PD TE- KO Kostolac, predsednik Skipštine GO Kostolac dr Emil Andrun, Aleksandar Popov, zamenik predsednika GO Kostolac, i direktor Turističke organizacije Požarevac Dejan Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari