Delegacija kineske Eksim banke posetila je Privredno društvo Termoelektrane i kopovi Kostolac sa ciljem da se detaljnije informiše o svim aspektima prve faze paketa projekata „Kostolac“, koji treba da budu finansirani iz kredita kineske Eksim banke pod posebnim privilegovanim uslovima .

Sa predstavnicima banke razgovarao je direktor PD TE- KO Kostolac Dragan Jovanović kao i najuže poslovodstvo firme.

– Na bazi međudržavnog sporazuma o saradnji u oblasti infrastrukture potpisanim između Vlade NR Kine i Vlade Srbije na realizaciji ovog aranžamana radimo sa našim kineskim partnerom već dve godine. U tom smislu želim da naglasim da je ovaj aranžman za celu Srbiju,EPS i Kostolac od velikog značaja koji se ogleda u tehnološkom napretku i tehničkom uvećanju potencijala Privrednog društva TE- KO Kostolac.Odnosi Srbije i Kine su tradicionalno prijateljski i mislim da je i jednoj i drugoj strani stalo da ovaj projekat bude uspešno realizovan, dodao je Jovanović.

Prva faza paket projekta Kineskog aranžmana vredna je 344 miliona dolara i podrazumeva revitalizaciju blokova B1 i B2, ugradnju najsavremenijeg sistema za odsumporavanje dimnih gasova kao i izgradnju infrastrukturnih objekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari