Folklorni ansambli Kulturno umetničkog društva “ Kostolac” dvadesetu godinu za redom, organizovali su u ponedeljak, u prepunoj pozorišnoj sali koncert pod nazivom “ Uvek sa vama” koji je namenjen isključivo najstarijoj populaciji grada Kostolca.

U druženju sa penzionerima, u programu su nastupiti amateri iz folklornih ansambala” Kolibri”, “ Vrabac”, “ Proleće”, Prvi izvođački , Veterani , pevačka etno grupa “ Girlanda”, vokalni solisti i Veliki narodni orkestar. Tom prilikom dugogodišnjoj aktivnoj igračici, solistkinji Prvog folklornog ansambla Milici Miletić uručen je ručni sat sa posvetom povodom odigranih 500. koncerata.

Povodom obeležavanja godišnjice Kulturno umetničkog društva “ Sveta Petka” iz Petke u prigodnom zajedničkom programu učestvovali su i folklorci KUD “ Kostolac” sa svoja dva folklorna ansambla- dečiji “ Proleće” i Prvi izvođački. Bio je to istovremeno pedeseti nastup kostolačkih amatera pred publikom u 2012. godini.

-Ovaj ansambl je tradicionalno u letnjem periodu bio učesnik mnogih međunarodnih folklornih festivala. U proteklom periodu, tokom tri i po decenije od osnivanja, u više navrata gostovao je u 23 zemlje Evrope, Izraelu i Brazilu. Ova godina biće upamćena, nažalost, i po tome da ovaj ansambl nije, i pored mnogobrojnih poziva, putovao nigde van Srbije, a razlog je nedostatak finansijskih sredstava za organizaciju odlaska. To ipak nije bio razlog za smanjenom aktivnošću. Uspešno smo predstavili svoj grad i Braničevski okrug na mnogobrojnim domaćim festivalima ( Smederevska Palanka, Sombor, Kovin, Aranđelovac, Soko Banja, Donji Milanovac, Smederevo, Aleksandrovac Župski, Topola, Vršac…). Obzirom na to da do kraja kalendarske godine ima još mesec i po dana, očekujem da ispunimo našu tradicionalnu, godišnju normu od 60 nastupa. Za amatere ovo je svakako izuzetno velika aktivnos, kaže Nikola Topo, predsednik KUD “ Kostolac”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari