Zamenik predsednika opštine Gornji Milanovac Miroslav Milovanović vodio je pred vikend dvadeset i prvu sednicu Opštinskog veća, a nakon jednoglasnog usvajanja zapisnika sa prethodne sednice Opštinskog veća, većnici su razmotrili i usvojili izveštaj o izvršenju Odluke o budžetu opštine Gornji Milanovac za period 1. januara – 30. juna 2013. godine.

Potom je načelnik Odeljenja za urbanizam i komunalno-stambene poslove izvestio prisutne članove Veća o Nacrtu i Predlogu odluke o donošenju Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Gornji Milanovac „Gornji Milanovac 2025“.

Informaciju o ispravnosti vode za piće u vodovodnom sistemu na Rudniku obrazložio je direktor Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“, iznevši podatke o nedozvoljenoj koncentraciji arsena u bazenu na Rudniku, naglasivši da je u pijaćoj vodi dozvoljena količina arsena od 0,01 miligrama po litri (mg/l), a prilikom dva laboratorijska ispitivanja od 26. juna i 8. jula ove godine, utvrđena je nedozvoljena koncentracija od 0,016 i 0,02mg/l.

Kao peta tačka dnevnog reda razmatran je, a potom i jednoglasno usvojen, Predlog izmene Programa korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Većnici su usvojili i Predlog o upotrebi sredstava tekuće i stalne budžetske rezerve. Takođe, informisani su i o odlukama Poslovnog odbora za izgradnju brane i akumulacije „Arilje-profil“ Svračkovo.

U okviru tekućih pitanja, članovi veća su informisani, uz priložene dokumentovane podatke, o troškovima prilikom organizacije koncerta Ane Bekute održanog u aprilu, a o kome pojedini mediji i politički oponenti i dalje komentarišu. Tako da su na predlog zamenika predsednika opštine, većnici bili jednoglasni da se javnost u potpunosti informiše putem zvanične opštinske sajt prezentacije, gde će već sutra biti publikovani svi podaci o zakonskoj proceduri i troškovima nastalim prilikom organizacije koncerta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari