Razmišljao da tuži, ali shvatio da će mu novac “pojesti” advokati: Zašto je poljoprivrednik Jovan Glišić iz sela pored Zaječara uništio dva hektara višanja?

Ostavite komentar


  1. Kad ga budu prevarili i kod naredne kulture koju bude zasadio opametice se i otici ce odavde.

  2. Lepa drva imas. Sve povadi nemoj da ostane ni jedno. Ne mozes da naplatis kome si ih prodao pa tom kupcu stavi mu deset kospica u nos platio bi ti za pet minuta.

  3. Jovane, siguran sam da si posetio vise advokata oko naplate dugovanog novca.
    Bez papira koji potvrdjuju tvoje potrazivanje, nema ni visanja ni novca.
    Sramotno je da advokatima nabedjujes ,,alavost,, a visnje ti pojeli ,,vukovi,, !

  4. U o ovoj propaloj mafijaškog državi kojom vlada bezakonje korupcija i mito ne treba čekati budućnost i bolje po obećanjima našeg vlastodršca već ići iz zemlje. Naša država je propala od silnog uvoza robe sumnjivog kvaliteta a našu privredu stočarstvo i poljoprivredu smo upropastili. Vučić zadužuje zemlju u milijarda a i visokim kamatama pa zbog loših poteza leže na rudu da uvozi kineski bofl i poljoprivredne proizvode.

  5. @Milos Dobri
    Nije rekao da su alavi nego da on nema od čega da ih plati. I zar to nije istina? Gomila ljudi koji su u problemu ne smeju zbig tropjova i nepoznatoh ishoda, a dugog procesa, da se upuštaju u tužbe.

  6. Ti hladnjačari uništavaju voćnju proizvodnju,sa niskim cenama u poslednjih par godina!
    Bogate se od proizvođača!
    Ovaj čovek nije jedini što uništava zasad,ima puno nezadovoljnih .
    A,hladnjačari če za par godina staviti ključeve u brave!

  7. Posveti se začinskim biljem i čajevima,pogotovo mentom tj.nanom i kamilicom,propasti neces..

  8. Ja nemam visnje,imam deset ruza ispred kuce ,nesto od poljoprivrede za svoju potrebu sa kat.dohodkom od 63 din. Ali zato za obavezno penziono i zdravstveno drzava mi nagomilala dug od preko 2 000 000 ,i tako evo vec 30 godina a ja na evidenciji nezaposljenih? Boze ima li te ?

  9. Jedini izlaz je da se udruzi nekoliko odgajivaca sto visanja sto ostalog voca i povrca koje se zamrzava i da kupe hladnjacu, sami izvezu svoju robu.

  10. Ne radi se coveku….kao sto neko rece mogao je da ispece rakiju,kospice od visnje da koristi kao ogrev… Sam da izadje na pijacu i da proda….pa bolje i ljudima da je poklanjao po sistemu uzmi i beri koliko ti treba a ako hoces ostavi nesto deci za sladoled. Unistiti relativno mlad vocnjak vredi jedino ako vec ima semu za neku drugu i isplativiju kulturu da tu uzgaja.

  11. U ovoj zemlji ko nije radio privatno nesto ne razume coveka – svi koji su se resili toga su nasli svoj mir bez obzira koja je bransa u pitanju – ovde raditi privatno je ravno samoubistvu

  12. „..uništio dva hektara višanja?..2
    – Zato što je lud, besan ili obestan ! Kao i oni koji pre par godina prosipali tone mleka ili paradajza po auto-putu …

  13. @Narodna pamet
    Bitno ti da si pametan. Jel.znas, genije, koliko vremena, truda i novca treba za odrzavanje 2 hektara visanja. Kosi, cupaj korov, prskaj, orezuj….Ti mislis to je samo „posadi i uberi“?

  14. Ala si im naudio svaka cast, bas su se nasekirali nece moci rucati… Naudio si sam sebi, cekas sve na gotovo uberes predas dobijes pare i gotovo… Mogao si sok napraviti, slatko, liker… angazovati se oko toga i eto para, sad kad si pocupao sad nemas nista, lenjost i nemarnost prema samom sebi.

  15. Svi mi koji čitamo Danas podržavamo veću cenu višnje – sve dok ne odemu u prodavnicu.

  16. Ludost!Mi na zapadu kupujemo višnje na komad…kg košta zavisno od doba godine od 10 do 20 eura…trebao si napraviti džem ili sok,stvoriti svoj brend i prodavati vani! Nije lako,ali nije lako ni u rudniku 2 km ispod zemlje!

  17. Cena visanja kao i drugih kultura stalno oscilira i savrsena su * navlakusa* za nekog ko bi krenuo od pocetka sa voćarstvom . Jednostavno kada ponuda visnje vude mala a cena posledicno visoka to ce biti razlog da neki novi klinci se zapale i na dedovini podignu nove visnjare pa u krug .

  18. Tako sam i ja pre 5 6 godina pocupao 3 hektara visnje iz razoga sto je cena bila slaba i neredovni otkup jedan dan ima ambalaza pa cekam dva dana za nastavak,covek zna sta je uradio i zasto

  19. Svi politicari, se bave svetskom politikom i ispravljaju krive drine a malog coveka koji se bori za opstanak ne vidi niko od njih bar ovi sto su na vlasti. Bre kao da zivimo u nekoj pustinji a ne na najplodnijoj zemlji u Regionu ako ne i u Evropi. Sve nam Bog dao a NAJVISE lopove izgleda.

  20. Čitam ove pametnjakoviće koji pričaju peci rakiju, pravi slatko i slične stvari . A to ce raditi tko bez hladnjače? Pa šta vi mislite gde će to staviti ako nema prvo hladnjaču . Zatim, trebaju vam radnici da bi se to proizvodilo . Znaci opet morate da platite radnike . Gde je plasman . Ajde ti uđi u market da prodaješ . Ako ne ides u market , trebaš kreirati kanale prodaje . U zemlji gde narod trci u Lidl da kupuje smeće, ajde ti prodavaj. Pa ajte pametnjakovici krenite u biznis , pravite brend .

  21. Država je ta koja mora da isplati pare ,a sa dužnikom nek ona naplaćuje.
    Zašto plaćamo porez nego da nas država štiti.

  22. Ko su ovi ludaci što ga savetuju da sam bere? Sam da bere dva hektara voća? Lepo kaže čovek da mu se ne isplati po ovim cenama da održava voćnjak i plaća berače.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.