Dragan Rajković (47) iz Golupca, poginuo je u četvrtak rano ujutru, oko pet sati, u eksploziji ručne bombe «kašikare», koju je sam aktivirao. U ovoj eksploziji teško je povređena Nada Vićević (65) iz Beograda, koja je u besvesnom stanju prebačena u požarevačku Opštu bolnicu «Dr Vojislav Dulić».

– Dragan je bombu aktivirao u Nadinoj vikendici, u vikend-naselju Vinci kod Golupca. Tačni motivi i okolnosti ove tragedije još uvek nisu poznati, jer je u toku utvrđivanje činjeničnog stanja –rekla je portparol požarevačke policije, Jasmina Tišma.

Pošto su Dragan i Nada desetak godina bili u emotivnoj vezi i živeli zajedno, pretpostavlja se da je tragediji prethodila njihova svađa, koja se okončala na tragičan način. Nakon aktiviranja bombe, Dragan je preminuo na licu mesta, dok je Nada zadobila teške povrede glave i abdomena, zbog kojih je hitno prebačena za Požarevac gde je smeštena na odeljenju intezivne nege požarevačke hirurgije. Direktor Opšte bolnice, Srećko Bosić, potvrdio nam je ove informacije i dodao da je Nada kod njih stigla sa teškim povredama od gelera bombe.

– Pacijentkinja je bila u životno ugroženom stanju, bez svesti i sa brojnim povredama po glavi i telu. Zahvaljujući naporima lekara, njeno stanje je sada stabilizovano i ona se nalazi van životne opasnosti – rekao je Bosić. Prema pričama komšija, Dragan je bio je razveden i iz tog braka ima jednog sina, a bivša supruga, koja je po profesiji konobarica, kao i Nada Rajković, bila je dvadesetak godina starija od njega.

On je desetak godina radio u poznatoj golubačkoj pekari kao raznosač hleba, a sa Nadom se upoznao tako što je u njenoj vikendici obavljao razne popravke i donosio je hleb još u vremenu dok joj je muž bio živ. Nakon muževljeve smrti ona je sa Draganom započela emotivnu vezu, koja se na tragičan način završila.

– Nakon što je preminuo njen suprug, nekad poznati beogradski oftalmolog, koji je predavao i na ruskim fakultetima. Nada se upustila u vezu sa Draganom. Ipak, zbog protivljenja njene dece, koji su je pritiskali da okonča tu vezu, jer su smatrali da on nije dostojan njihovog staleža, jer im je otac i cela familija bila iz „visokog društva“, a da joj njen mlađi partner koji je bio običan raznosač hleba, ne priliči, niti njoj, niti porodici. Zbog njihovog stalnog pritiska ona je htela da okonča ovu vezu, što je i bio razlog njihove kobne svađe – kažu komšije. Oni dodaju da je Dragan bio veoma posvećen ovoj vezi i da nikako nije želeo da prihvati njen prekid. – Jednom sam ga pitao zašto ne nađe neku mlađu ženu, jer ova može majka da mu bude, ali mi je on odgovorio: „Čika Miloje ti to ne razumeš. Nemoguće je da se sa njom živ rastanem. U nju sam smrtno zaljubljen i volim je najviše na svetu. Bez Nade meni nema života!“- ispričao nam je čika Miloje, čija se vikendica graniči sa Nadinom, o okolnostima koje su doveli do ove nezapamćene tragedije u ovom vikend naselju, dodavši da je pokojni Dragan bio dobar i vredan čovek, koji mu je desetak godina donosio hleb u vikendici i pomogao oko sitnih poslova.

Vikendica

Ispred Nadine vikendice još uvek stoji kombi sa kojim je Dragan, rano ujutru, pre tragedije, dovezao hleb koji je trebao da razdeli vikendašima i prodavnicama u naselju i obližnjim selima, kao što je desetak godina radio svaki dan.

Ostaci bombe

Ostaci bombe «kašikare» pronađeni su kod Draganovih nogu, koja mu je gotovo celo telo raznela. Pošto je Nada tada stajala u njegovoj blizini, nije poznato da li je on imao nameru da bombom usmrti oboje, ili je planirao da samo sebi oduzme život.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari