Grad Požarevac i opštine Braničevskog okruga privukli su veliku pažnju posetilaca na 35. međunarodnomsajmu turizma u Beogradu zahvaljujući raznovrsnoj i originalnoj ponudi koja je objedinjeno predstavljena na zajedničkom štandu. Prezentaciji ukupne turističke ponude prisustvovali su čelni funkcioneri lokalnih samouprava svih opština sa teritorije Braničevskog upravnog okruga.


Direktor Turističke organizacije Požarevac Dejan Savić govorio je o atraktivnosti sadržaja koji se nude turistima posebno naglašavajući značaj zajedničkog pojavljivanja svih opština Braničeva na ovoj manifestaciji koja je najveća u ovom delu Evrope. -Nastavljamo tradiciju zajedničkog pojavljivanja kojim ravnopravno, svako na svoj način i u skladu sa svojim mogućnostima, doprinosi ovom jedinstvenom, integrisanom turističkom proizvodu našeg Okruga, rekao je Savić. Interes nam je da povežemo turističke motive, atrakcije i vrednosti, kako bi smo načinili zaokruženu i primamljivu ponudu za svakoga ko poseti naš bogati kraj, naglasio je on.

Gradonačelnik Požarevac Miomir Ilić je istakao da je objedinjavanje turističkih kapaciteta i brojnih potencijala koji su u narastanju, pozicionira ovaj kraj kao jedan od najprimamljivijih. -Mnoštvo istorijskih i kulturnih vrednosti, arheoloških lokaliteta, znamenitosti ako i nepregledne prirodne lepote naši su veliki aduti za ubuduće u svetlu prilagođavanja tržišnim i privrednim trendovima, rekao je gradonačelnik Ilić ističući posebno da je sve navedeno od velikog značaja u kontekstu usvajanja Prostornog plana na nivou republike Srbije kojim će, pored ostalog, biti stvoreni uslovi za brži napredak turističke privrede.

Brojni posetioci imali su priliku da uživaju u prigodnim umetničkim sadržajima i obilju specijaliteta „hrane sa dušom“ koja potiče iz Stiga, Podunavlja, Pomoravlja, Homolja i drugih oblasti Braničeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari