Đaci Osnovne škole „Moše Pijada“ u malom banatskom selu Ivanovu sada imaju priliku da koriste i fudbalski teren sa veštačkom travom, čiju izgradnju je finansirao „Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu“, a sve u cilju razvoja školskog sporta na teritoriji AP Vojvodine.

U postavljanje ovog terena, koji će moći da koriste svi učenici i nastavnici ove škole, uloženo je skoro četiri miliona dinara, ali kako je na svečanom otvaranju istakla resorna sekretarka Marinika Tepić, bavljenje fizičkom kulturom je toliko važno da ono zapravo nema cenu.

– Uvek ističem da mi nismo novosadski sekretarijat, već pokrajinski, za celu Vojvodinu, i zbog toga uvek vodimo računa da sve naše vojvođanske opštine, gradovi i naročito sela, podjednako budu zastupljeni kada su ovakva ulaganja u pitanju. Posebno mi je drago što je škola u Ivanovu jedna od mnogih koji su dobili mini pič teren sa veštačkom travom, jer se kroz praksu pokazalo da ove terene đaci posebno vole pošto na njima, osim fudbala, mogu da se praktikuju i drugi mali sportovi – rekla je Marinika Tepić.

– Inače, ulaganje u školsku sportsku infrastrukturu jedan je od najvažnijih segmenata „Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini“ i „Akcionog plana“ za njeno sprovođenje. Kroz realizaciju ove „Strategije“ činimo sve što je u našoj moći da svoj vojvođanskoj deci obezbedimo što bolje uslove za bavljenje fizičkim aktivnostima, a samim tim unapredimo i njihovo zdravlje. Živimo u vremenu kada je sport postao socijalna kategorija, a to ne smemo da dozvolimo, i zato moramo uraditi sve da i deci iz Ivanova, iz Banatskog Brestovca, Omoljice, Starčeva i ostalih sela širom Vojvodine, obezbedimo iste uslove kao što imaju ona iz većih gradova – istakla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari