Regionalna privredna komora Zrenjanin domaćin je dva skupa posvećena ruralnim temama. Udruženje za poljoprivredu PK Srbije u saradnji sa francuskom kompanijom za uzgoj svinja I-Tek organizuje u zrenjaninskoj Privrednoj komori radionicu pod nazivom „Podrška razvoju svinjarstva u Srbiji“.

U okviru radionice biće obrađivane tri teme, prva je moderne tehnologije u uzgoju svinja, sa akcentom na organizaciju svinjskih farmi. Biće reči i o važnosti kvaliteta vazduha u objektima za uzgoj svinja i biosigurnosti na farmama. Predavači su inženjeri stočarstva Glen Simon i Nikolas Feretux, predstavnici stručne službe francuske firme I-Tek. Radionica se održava danas, 17. marta, u 11 časova. Narednog dana, u sredu, 18. marta, takođe u 11 časova Privredna komora Zrenjanin domaćin je predstavljanju programa posvećenih dopunskim delatnostima za seoska domaćinstva.

Pre svega će biti reči o ugostiteljstvu na selu, vinarijama, proizvodnji sokova, preradi voća i povrća, mesa i mleka. Program obuhvata i negovanje umetničkih zanata. Predavači su Tatjana Beuk, savetnica Udruženja za poljoprivredu PK Srbije, i Tatjana Gerić, savetnica Udruženja za turizam PKS. Kako objašnjavaju u Privrednoj komori Zrenjanin, predavanja su namenjena seoskim domaćinstvima koja imaju potencijal da se bave dopunskim poslovima ali i onima koji već poseduju salaše, udruženja i ugostiteljske objekte u ruralnim područjima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari