Razvoj zdravstvenog turizma 1

Ministarstvo zdravlja Srrbije je uradilo analizu, formiralo radnu grupu i opredelilo se da pokrene Projekat razvoja i promocije zdravstvenog turizma u Srbiji i prvo će biti promovisane stomatološke i usluge plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Znamo da imamo vrhunske stručnjake, znamo da možemo da pružimo usluge u skladu sa svim svetskim standardima, znamo da su nam cene konkurentne i znamo da je Srbija dobar i srdačan domaćin, rekao je Lončar u Privrednoj komori Srbije gde su uručeni sertifikati zdravstvenim ustanovama i privatnim praksama koje su ispunile uslove za učešće u Projektu razvoja i promocije zdravstvenog turizma.

Procene su da 203 miliona Evropljana godišnje ostvari putovanja motivisana zdravstvenim razlozima i da se na tim putovanjima potroši oko 115 milijardi evra.

Srbija sigurno ima znanja, mogućnosti i kapacitete da bude deo ovih procesa i od njih ostvari korist za svoje građane, navodi se u saopštenju. (kraj) lj/ivt 15:21

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari