„Kako su krenuli moraće da otvaraju SNS akademiju za buduće prosvetare“: Burne reakcije na novi Pravilnik o ocenjivanju

Ostavite komentar


  1. Odlicno, treba neverne Tome, da dodju u razred u srednju skolu i vide koliko ih ne zna tablicu mnozenja. I onda krivi nastavnici ili oni koji ih tjeraju da daju prelaznu ocenu.

  2. U gradu na jugu Nemacke gde zivim sa porodicom, u jednu skolu dosao je jedan iznervirani tata i urlao i preio uciteljici koja ja njegovo dete ostavilo da ponovi razred uz napomenu da bi za dete bilo bolje da pohadja specijalnu skolu, jer nije za redovnu natavu. Javljeno je policiji, priveden i odveden sud. Dobio je sad ne znam tacno koliko sati drust. korisnog rada, uslovnu kaznu zatvora, a novcanu je ovaj put izbegao jer vozi kamion, pa je trenutno zbog sezone bez redovne zarade i to je ovaj put uzeto u obzir. Advokat je trazio da sud progleda kroz prste jer je optuzeni iz „juznih krajeva“, a svi znamo da su oni malo temperamentniji…bla, bla…Kakva roditeljska prava, zna se ko je glavni, kao i kod nas sto je bilo prr 50 godina. Ali to je bilo ipak u jednoj normalno uredjenoj drzavi.

  3. Nastavnici bi žešće maltretirali decu da mogu . Knjige su preteške za decu ,prestrogi su nastavnici . Ja gledam samo po mojoj maloj sestričini u 5 om razredu . O matematicarkama da ne govorim koliko su posebne kao nastavnice i koliko idu na to ,da dete nema dobru ocenu iz toga .

  4. Ma vama je bar lako- svi svi svi (što bi rekao nekadašnji kralj protesta Vuk, dok nije postao jagnje) obustavite rad i tačka. Ionako neće više niko da radi u prosveti ni sa sadašnjim uslovima. Samo pogledajte koliko se studenata na matematičkom fakultetu upisalo za profesora.

  5. Mislim da ova garnitura ministarstva prosvete i predstavnici vlade odlično razmišljaju o radnicima u prosveti. Dopunila bih njihov zakon stavkom da roditelji prave kontrolne vežbe za svoju decu i ocene. Bićemo zemlja naprednog znanja i svetle budućnosti. Bravo Ministarstvo i Vlado Srbije.

  6. A šta ćemo sa onom parolom: Ako ti nećeš da radiš, ima na biroVu takvih koliko hoćeš?
    Važi li to i za fizičare, matematičare, hemičare, informatičare itd.

  7. Zbog užasnog stanja u prosveti,kadrovi koji dolaze su sve gori.Kao i svuda i tamo prednost imaju SNS kadrovi,koji su po pravilu, najgori.Strah i poltronstvo vlastima su danas pravilo među prosvetarima.Zbog svega se ne može očekivati neki veći bunt u školi.Kao i ostatak naroda,to je jedna poslušna,zavedena masa ljudi.Kakav narod,takva vlast pa u skladu sa tim i prosveta.

  8. Inace, vecina stavki u ovom pravilniku nisu nova, mozda su malo dopunjena. Samo sto ljudi ne znaju koliko smo srozani i ograniceni i da nemamo nikakca prava. Pravi razlog nemanja kadrova je plata, jer se koeficijent izmedju najnizeg zaposlenog i nastavnika u skoli promenio sa 2,79 na 1,8. Takodje, niko ne uzima u obzir sto nemamo pravo na odmor kad pozelimo, nego od 10 jula do 15 avgusta, okvirno.

  9. Vrlo jednostavno nastanvici treba svim djacima iz svih predmeta da daju petice. Tako ce svi biti prezadovoljni. Jednog dana ce shvatiti kada ne budu imali ko da ih leci, ko da sudi, ko da dizajnira i projektuje cemu sluzi obrazovanje.

  10. Uskoro ce škole ostati bez nastavnika. Pošto su roditelji dovoljni stručni za metodiku svih predmeta neka sami predaju svojoj deci koja ce na kraju polagati testove. Nastavnici i tako nece postojati

  11. Ima li u toj prosveti neko sa kičmom? Da prvo naprave čistku u svojim redovima i vrate dostojanstvo profesiji, a onda redom…

  12. Biti profesor u Srbiji danas je nocna mora.Glavnu rec vode roditelji dece a deca razmazena i ne vaspitana.Zlo jedno !

  13. Najbolje bi bilo da ne idu u školu,neka ih roditelji nauče,prvo lepom ponašanju pa ostalo,uništiše našu decu nepismeni..

  14. Od pomenutog, svega ima. Deca su nam nemotivisana pa sve da im se i zvezde skinu a predavač bude dr nauka. Jednostavno škola ne postoji kao stavka u životu deteta. Dolazi se jer tako treba, a možda bude i kazna za nedolazak. Gradivo se može i sažvakati ali oni gledaju kroz nastavnika, odsutni su. Naravno izuzeci postoje, ali ovaj prvoizloženi problem treba rašiti.
    Škola deci ne znači ništa. Naravno ne treba da bude „drugi dom“ kao nekada što pričalo, ali sve se otrglo kontroli. I ranije su roditelji umeli da se petljaju, i ranije je bilo nestručnih, i ranije je bilo svega što i danas….ali se znalo da se u školi nešto uči, da se u školi neko sa nekim druži…. Gde smo mi to sada?!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.