Gradsko veće u Kragujevcu dalo je saglasnost za zaključivanje protokola o saradnji između „Mina Architecture and Constructio“ iz Turske i ovdašnje gradske uprave, čime će biti stvoreni uslovi za realizaciju investicionih projekata.

Grad će, navodi se u saopštenju sa poslednje sednice GV, turskoj firmi obezbediti neophodnu logističku podršku na lokalnom nivou, kao i prohodnost prema državnim organima. Potpisivanje protokola je rezultat zajedničke inicijative „Mina Architecture and Construction“ i grada Kragujevca, zarad realizacije investicionih projekata u centru Šumadije, pre svega industrijskih i zona poslovanja, kao i drugih vidova investicija.

Na poslednjoj sednici Veće je utvrdilo i pravilnik o uslovima, postupku, kriterijumima i načinu dodele podsticajnih sredstava za otpočinjanje sopstvenog posla na teritoriji grada Kragujevca. Grantovi će se dodeljivati na osnovu konkursa, nezaposlenim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kragujevca, radi započinjanja sopstvenog posla i samozapošljavanja, osnivanjem mikro preduzeća, odnosno preduzetničke radnje na teritoriji Grada, navodi se i dodaje da je uslov za dobijanje sredstava, zapošljavanje minimum jednog lica koje se nalazi u evidenciji filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari