Realizovan projekat „Da nas prati dobar glas 2“ u Negotinu 1Foto: Opština Negotin

Treću godinu zaredom republičko Ministarstvo kulture i informisanja podržava projekte kojima opština Negotin konkuriše za „Gradove u fokusu“. Ove godine odobrenim sredstvima su kroz projekat „Da nas prati dobar glas 2“ rekonstruisani toaleti i mokri čvorovi i zamenjen svetlarnik-drveni portal na južnom fasadnom zidu Doma kulture i sledi zamena stolarija na upravnoj zgradi Muzeja Кrajine.

– Dosta toga smo uradili i uložili u naše ustanove kulture kako iz lokalnog budžeta, kaoi i uz podršku ministarstva. U Domu kulture smo zamenili drveni portal sa druge strane ulaznih vrata i rekonstruisali toalete. Vrednost radova je iznosila tri miliona dinara. Ovaj projekat ćemo privesti kraju kada  na upravnoj zgradi Muzeja Кrajine bude postavljena nova stolarija koja je u pripremi i očekujemo da se i to završi u narednih dvadesetak dana –  izjavio je medijima predsednik opštine Negotin, Vladimir Veličković dodajući da će negotinska opština nastaviti sa pisanjem projekata i apliciranjem za projekstna sredstva kod Ministarstva kulture koje je ove godine projekat podržalo sa pet miliona dinara, dok je učešće lokalne samouprave oko 1,5 milion dinara.

Zahvaljujući konkursu „Gradovi u fokusu“  Dom kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu sada poseduje polukoncertni klavir  „Steinway“ čija je  vrednost  pet miliona dinara, a sa tri miliona dinara  prošle godine  rekonstrusana je scena i zamenjen drveni portal na zgradi Doma kulture..

-Кoliko je bilo problema sa brigom o zdravlju ljudi u godini korone pa i ove godine, ustanova kulture koja svavako slovi za jednu od reprezentativnijih na prostoru istočne Srbije, je uspela da uknjiži dobar bilans u smislu radova koji se odnose na infrastrukturno poboljšanje uslova rada. Pre svega smo na umu imali korisnike naših usluga, a to je publika koja dolazi, ne samo na programe u organizaciji Doma kulture, nego na sve programe koje organizuju udruženja, obrazovne i institucije kulture. Mi smo posle tri decenije dobili novu scenu, pod bine koji je sada ojačan i deluje doista reprezentativno, a to smo imali prilike da vidimo sada tokom festivala i posebno pozorišne predstave koja je ovde igrana pred velikim brojem ljubitelja pozorišne umetnosti – ocenila je direktorka negotisnkog Doma kulture  Jovanka Stanojević Stefanović.

U narednim mesecima negotinska publika moći će da, u skladu sa epidemijskom situacijom,  uživa i u bioskopskim projekcijama digitalizovanog bioskopa koji je realizovan zahvaljujući sredstvima Filmskog centra Srbije i Opštine Negotin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari