Nedavnim potpisivanjem 51 novog ugovora o dodeli podsticajnih sredstava između nosilaca poljoprivrednih domaćinstava sa teritorije opštine Gornji Milanovac i predsednika opštine, završena je dodela podsticajnih sredstava u poljoprivredi za 2015. godinu, saopštila je info služba predsednika Opštine.


Na ovogodišnji konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava u poljoprivredi podneto je ukupno 838 zahteva, od čega je 828 zahteva pozitivno rešeno, tri su negativna, dok je kod preostalih sedam dokumentacija nepotpuna i očekuje se da će u narednih nekoliko dana podnosioci dopuniti dokumentaciju, čime bi i ovi zahtevi biti pozitivno rešeni. Opština Gornji Milanovac izdvojila je ove godine rekordan iznos od ukupno 36,95 miliona dinara za podsticaje u poljoprivredi kroz agrarni budžet, a dodeljeno je ukupno malo više od 36 miliona dinara.

Predsednik Opštine Milisav Mirković je istakao da je, na zadovoljstvo opštine i poljoprivrednika, zajedničkim ulaganjem u obnovu mehanizacije, stočnog fonda, podizanje zasada i različita unapređenja poljoprivredne proizvodnje, 2015. godine u poljoprivredu na teritoriji Opštine Gornji Milanovac investirano oko 90 miliona dinara, istovremeno odajući priznanje proizvođačima što su uspeli da i u ovim teškim vremenima obezbede svoje učešće. On je poručio da će Opština i u narednoj godini nastaviti sa podrškom registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima, tako da mogu već sada planirati svoje investicije uz očekivanu podršku Opštine. Inače, prilikom potpisivanja ugovora predsednik Opštine pozvao je poljoprivrednike da daju svoje predloge, primedbe i sugestije koje će prema zakonskim mogućnostima biti uzete u obzir prilikom izrade programa za 2016. godinu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari