Rebić: Informaciona bezbednost strateški prioritet Srbije 1Foto: MUP /Arhiva

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je danas na otvaranju Foruma o srpsko-korejskoj saradnji u javnoj administraciji da ovaj događaj ima veliki značaj za pripadnike ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje i da je Srbija prepoznala informacionu bezbednost kao jedan od strateških prioriteta.

Rebić je istakao da je značaj Foruma u tome što obuhvata veoma važne teme, kao što su razvoj elektronske uprave, borba protiv sajber-kriminala, informaciona bezbednost i nova dostignuća u oblasti forenzike.

Savremeni način života podrazumeva upotrebu interneta i nameće potrebu stvaranja moderne javne uprave, sa ciljem da se upotrebom novih tehnologija poboljša njena efikasnost, transparentnost i odgovornost, kazao je Rebić.

On je ocenio da su projekti tokom prethodnih nekoliko godina omogućili građanima da na efikasniji i komforniji način rešavaju svoja statusna pitanja, koja su u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova.

Rebić je naglasio da sve veća upotreba interneta podrazumeva i razvoj informacione bezbednosti i dodao da Srbija ulaže velike napore i sredstva u razvoj informacionog društva, posebno u razvoj servisa elektronske uprave, kao i da je MUP nadležno za čuvanje baza podataka o građanima, što je veliki zadatak koji se, kako je konstatovao, obavlja na najbolji moguć način.

Generalni direktor Ministarstva unutrašnjih poslova Koreje Đongtek Lim zahvalio se Rebiću na učestvovanju na Forumu, poručivši da je ovo prilika za saradnju u oblasti elektronskih uprava i saradnju stručnjaka, ali i da se ojača prijateljstvo i bilateralna saradnja dve zemlje, navodi se u saopštenju MUP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari