Rebić: Postavljanje novih kamera u Beogradu namenjeno preventivnom delovanju

Ostavite komentar


  1. Ovo je apsolutno nezakonito, jer su u pitanju kamere koje imaju mogucnost prepoznavanja lica i samim tim pracenja odredjenih osoba “od necijeg interesa“ u realnom vremenu, a bez odgovarajuceg naloga od strane nadleznog suda. Ko misli da to nije tako, ili je krajnje naivan i neobavesten, ili je na platnom spisku policijske drzave Srbije. Dacu samo jedan primer, kada je japanskom turisti ukraden bicikl, sasvim lako i brzo je pronadjen lopov, a uz pomoc sasvim obicnih kamera. Zanaci, apsolutno nema potrebe za uvodjenjem kamera za prepoznavanje lica. Eto zasto su nam uzimali biometrijske podatke, kada smo ubedjivali ljude da treba da se pobunimo i da ne treba da pristanemo na to, vecina je odgovarala u stilu “mnogo gledate filmove“. E pa eto vam sada filmovi uzivo. Sta je sledece? Nadzorni dronovi? Mozda cak i naoruzani? Sve sto juce i danas izgleda kao paranoja i naucna fantastika, sutra postane stvarnost.

  2. Pogledajte malo u tudje dvorište
    Austrijanci imaju kamere
    Madjari takodje da ne nabrajam sad
    Ako si miran obican gradjanin
    Nemaš problema i pored deset hiljade kamera
    Al ako nisi onda zao mi je

Ostavite komentar


Društvo

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije 8

Vlada Srbije usvojila Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije

Vlada Srbije usvojila je danas Nacionalnu strategiju za borbu protiv korupcije za period 2024-2028. godine kojom su, kao rizične, obuhvaćene oblasti policije, zdravstva, obrazovanja, lokalne samouprave, građevinarstva, finansiranja političkih aktivnosti, poreza i carina, javnih nabavki, privatizaije i javnih preduzeća.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.