Kada pripremate testetinu, nemojte bacati vodu u kojoj ste je kuvali jer možete pripremiti ukusnu čorbicu poput ove.
Recept za ajnpren čorbu je nasleđen od babe. Ona je ovu čorbicu uvek pripremala kada i testeninu. Od testenine je najčešće pripremala grenadir marš.
Ajnpren čorba, sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 ravna kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- 1-1,5 l vode od testenine
- 1 šaka kuvane testenine
- 1 šaka svežeg peršunovog lista
- po ukusu: so, biber, mešavina začina.
Ajnpren čorba, priprema:
Na vrelom ulju propržite brašno i alevu papriku, sipajte postepeno vodu u kojoj ste kuvali testeninu.
Čorbu kuvajte oko 5 minuta. Dodajte kuvanu testeninu i začine po ukusu.
Pospite je seckanim peršunovim listom prilikom služenja.
U čorbu, po želji, možete dodati pavlaku, jaje…
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.